Home / archiefcentraal / nieuwsjaarsfeest in nieuwleusen

nieuwsjaarsfeest in nieuwleusen

Het Nieuwjaarsfeest wordt alweer voor de achtste keer georganiseerd door stichting Nieuwleusen Evenement. Voor voorzitter Jan van den Hoek is het de laatste maal dat hij er actief bij betrokken is. “Jaren terug is er een paar maal een Nieuwjaarsfeest georganiseerd, maar dat is uiteindelijk doodgebloed”, vertelt hij. “Toen onze kinderen een jaar of 13, 14 waren, zeiden ze: dat feest zou weer terug moeten komen, kan jij het niet organiseren pa? Ik heb toen samen met mijn zoon en opbouwwerker Dick Kremer de stichting Nieuwleusen Evenement opgericht, zodat we het een beetje officieel konden regelen. We waren aanvankelijk ook van plan om ook in de zomer iets te organiseren, maar daar is het nooit van gekomen, want het Nieuwjaarsfeest kostte al werk genoeg. Ik heb het altijd met veel plezier gedaan, toch ga ik er na dit jaar mee stoppen. Want onze kinderen zijn inmiddels volwassen en het lijkt me ook weleens leuk om zelf na 12 uur een borreltje te halen bij vrienden of buren.”

Het feest startte 8 jaar geleden met een opkomst van ruim 1100 jongeren. Dat aantal liep in de loop der jaren terug naar zo’n 700. Hierdoor staat de begroting wat meer onder druk, maar omdat de gemeente Dalfsen volgens mede-organisator Jan Kats het nut van een dergelijk evenement inziet, staan zij garant voor het tekort. “Iedereen weet dat hier best wat jeugdoverlast is. De gemeente heeft er veel belang bij dat jongeren van de straat worden gehouden, zeker rond oud en nieuw. Ik denk dat het bijspringen in een eventueel tekort voor de gemeente uiteindelijk ook heel wat voordeliger is dan de kosten van alle vernielingen.”

Het feest duurt dit jaar niet tot zeven uur, maar tot vijf uur in de ochtend. “Hiermee voorkomen we dat oudere jongeren nog om vier uur ’s ochtends met een behoorlijke slok op komen instromen. Er zullen daardoor misschien wat mensen afhaken, maar dat is dan niet anders”, zegt Jan Kats. In de Trefkoele in Dalfsen wordt op exact hetzelfde tijdstip hetzelfde soort feest gehouden. “Volgend jaar willen we hierin meer samen optrekken en bijvoorbeeld een lanparty houden waarbij de jeugd uit Nieuwleusen gamet tegen die uit Dalfsen, waarbij ze elkaar kunnen zien op grote schermen. Er zijn nog ideeën genoeg.”

Dit jaar zorgen dj’s Remco Klein Bert Lenderink en Wim Brouwer voor de muziek. Volgens Kats brengen zij stuk voor stuk een totaal ander genre. Aan de wanden komen grote schermen te hangen, waarop twitterberichten uit de zaal zichtbaar zijn. Er wordt alcohol geschonken, maar niet voor jongeren onder de zestien. “We werken met polsbandjes, dus drank laten halen door een oudere is er niet bij”, verzekert Van den Hoek. “Dit wordt ook goed gecontroleerd door erkende beveiligers, want we willen het graag gezellig houden en er net als voorgaande jaren weer een knalfeest van maken.” Kaarten kosten een tientje in de voorverkoop zijn vanaf 1 december te verkrijgen bij de Readshop en bij Café de Brouwerij in Nieuwleusen. Kaarten aan de zaal kosten 15 euro.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.