Home / archiefcentraal / nieuwleusen synergie goede tweede

nieuwleusen synergie goede tweede

Tijdens een spannende finale op 14 december in de Rijtuigenloods in Amersfoort is het project Nieuwleusen

Synergie van de gemeente Dalfsen een goede tweede geworden. De prijs, pgezet door de VNG, FD Networks en GDF Suez, is dit jaar voor het eerst uitgereikt. Ruim 60 gemeenten hebben meegedaan met de wedstrijd. Gemeenten konden meedoen in drie categorien: beste beleid, beste project en beste plan. Een deskundige jury, onder leiding van Herman Wijffels, heeft alle plannen beoordeeld.

Nieuwleusen Synergie behoorde tot de drie genomineerden in de categorie beste plan. Belangrijke criteria voor nominatie waren de innovatiekracht van de gemeente en de toepasbaarheid van het beleid in andere gemeenten. De twee andere genomineerden waren Barneveld met het plan voor een mestraffinage en Dordrecht met het plan voor een Duurzaamheidsfabriek. De uiteindelijke winnaar is Dordrecht geworden.

Helaas greep Nieuwleusen Synergie net naast de prijzen. Toch betekent dit een enorme boost voor de initiatiefgroep, die met deze nominatie een belangrijke steun in de rug heeft gekregen om de plannen om te komen tot een duurzaam Nieuwleusen ook uit te gaan voeren. Nieuwleusen Synergie is een initiatiefgroep die voor het dorp Nieuwleusen en omgeving duurzame initiatieven ontwikkelt.

Op 20 en 21 januari 2012 zullen alle plannen worden gepresenteerd tijdens een eindconferentie. Daarna zullen de meest haalbare en bruikbare ideeën worden omgezet tot een plan van aanpak waar de Nieuwleusenaren en het Nieuwleuser bedrijfsleven mee aan de slag kunnen. Tot die tijd zullen meer dan 40 inwoners in de werkgroepen de duurzaamheidskar op de rails proberen te krijgen. Je kunt Nieuwleusen Synergie volgen op www.nieuwleusensynergie.nl

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.