nieuwjaarsconcert vilsteren kamerkoor salland

Collegium Musicum Salland heeft een speciale band met Vilsteren. Voor de derde keer op rij verzorgen zij het nieuwjaarsconcert in de sfeervolle Willibrorduskerk. Het programma bestaat uit een selectie van de mooiste koorwerken uit de concertprogramma’s van het afgelopen jaar. Vrolijkheid, uitbundigheid en uiterst serene en verstilde momenten zullen voorbijkomen.

Het programma bestaat uit drie delen, die worden afgewisseld met orgelspel van Gerrit Hoving. Het concert begint met enkele kleine koorwerken uit de Engelse kerkmuziek. Opvallende stukken in het tweede gedeelte zijn de drie motetten van Stanford (1852-1924). Twee sopranen uit het koor vertolken het prachtige solostuk The Lord Bless You en Keep You van de hedendaagse componist John Rutter.

In het laatste gedeelte komen zowel de mannen als de vrouwen van het koor apart aan bod. De alten en sopranen zingen het lichtvoetige I Will Magnify Thee van Joseph Corfe (1740-1820), waarna de bassen en tenoren laten horen wat ze in hun mars hebben met Gaudete uit de Piae Cantiones (1582). Het concert eindigt met twee vrolijke werken uit de barok: Der Gott Unsers Herrn Jesu Christi van Telemann (1681-1767) en Singet Dem Herrn van Pachelbel (1653-1706). Het volledige programma is na te lezen op www.kamerkoorsalland.nl.

Toegangskaarten voor dit concert kosten in de voorverkoop 10 euro en zijn te reserveren via www.kamerkoorsalland.nl. Aan de kerk kosten de kaarten 12,50 euro. Voor jongeren tot en met 18 jaar is de toegang gratis. Het bijwonen van het concert is prima te combineren met een wandeling op het landgoed. Routekaarten kosten 1 euro per stuk en zijn verkrijgbaar bij de ingang van het landgoedcentrum, gelegen naast de parkeerplaats van de kerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.