nieuwe kunstexposities sieren ziekenhuis

In het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg, aan de Jan Weitkamplaan 4a, exposeren Redmer Hoekstra, Jeroen Bijl, Joke Karssen, Frederika Grendelman, Herma Mulder, Marnix Kievit en Tom Kruissink.

Daarnaast is er een expositie van schilderijen van leerlingen van de Boslustschool uit Ommen, waarop dieren, personen en huizen kleurrijk en fantasievol worden uitgebeeld.

Redmer Hoekstra’s werk bestaat uit fijn gearceerde, filosofische pentekeningen die een surrealistische wereld weergeven. Dieren, dingen, apparaten en anatomie worden met elkaar gecombineerd tot nieuwe voorwerpen en wezens. Het werk zet aan tot nadenken, soms maatschappijkritisch, vaak grappig en altijd vreemd. Hij heeft onlangs de Gouden Gerbera Prijs in Amsterdam gewonnen.

Het tekenen en aquarelleren van portretten van mensen en dieren ziet Jeroen Bijl vooral als een uitdaging. Tegenwoordig doet hij dit vaak in opdracht. Het aquarelleren doet hij met groot plezier, hij maakt vooral bloemen, dieren en landschappen met een levendige uitstraling. In zijn atelier Achteresch worden diverse workshops aquarel, schilderen en tekenen verzorgd.

Bij het beeldhouwen en sieraden maken is Joke Karssen graag bezig met allerlei materialen, zoals glas, steen, hout, brons, zaden, rubber. Ze wordt geïnspireerd door kunstzinnige vormen, van een tak uit het bos tot een verwelkt blaadje, edelstenen kraal of verbrand glas. Ze geniet van het proces van combineren en uiteindelijk rolt er dan een eindresultaat uit.

De schilderijen van Frederika Grendelman vormen het decor in brasserie Santé. Het thema hiervan is de herfst en dat is terug te vinden in de mooie aquarellen en acrylschilderijen met rode paddenstoelen en grote kalebassen. Haar kleurgebruik is helder en levendig en brengt het restaurant in een warme herfstsfeer.

Een gezamenlijke foto-expositie van Herma Mulder, Marnix Kievit en Tom Kruissink siert de gang naar brasserie Santé. Samen trekken ze de natuur in om vlinders, vogels en kikkers met de macrolens in close-up gedetailleerd uit te lichten. De landschappen zijn op mystieke en natuurgetrouwe wijze weergegeven.

In het Dagziekenhuis Aleida Kramer te Coevorden aan de Thijnensingel 1, exposeert Anneke de Jong. Natuur en mensen vormen beelden in haar hoofd, dit worden kleine verhaaltjes die een uitdaging zijn om vast te leggen in textielkunst. Ook haar abstracte werken ontstaan doordat ze een ervaring wil vastleggen in stoffen. Soms is het ontwerp helder en soms moet ze hard werken om dat wat in haar hoofd zit te vertalen in lappen.

De tentoongestelde werken zijn te bezichtigen tijdens de bezoekuren en openingstijden van de poliklinieken, van 08:00 uur tot 17.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur (’s avonds alleen in Hardenberg). Het is mogelijk om een kunstwerk te kopen. Indien je hiervoor belangstelling hebt, dan kun je dit melden bij de receptie. Dit geldt voor beide locaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.