Home / archiefcentraal / moeizame overwinning marienberg

moeizame overwinning marienberg

De thuisploeg won verdiend maar uiterst moeizaam. De eerste helft had misschien Aveerst een licht overwicht gaandeweg het duel. Mariënberg ontsnapte zelfs toen een schot van richting werd veranderd en net over de goede kant van de deklat scheerde, althans uit het roodzwarte oogpunt bekeken.

Tja, het is Kilo Utrecht Tango voor onze gasten uit Balkbrug. Trainer Ben Batterink had graag de punten meegenomen uit Mariënberg, des te meer omdat volgende week het duel tegen nummer 11, Hardenberg’85 op de rit staat. Echter stond de jonge hoofdverantwoordelijke na negentig zware minuten wederom met lege handen. Je zou er moedeloos van worden. In de tweede helft was het een kwestie van wie de eerste goal zou maken. Echter was de collega van Louwdijk, de jonge Jelle Brinks, tevens een grote sta-in-de-weg voor de voorwaartsen van Avereest. Zeker tweemaal had hij een knap antwoord op 100% mogelijkheden van de ploeg uit Balkbrug. Zijn zweefduik vlak van na rust toonde optimaal zijn keeperskwaliteiten.

Louwdijk kon ook vol aan de bak. Hij voorkwam zeker in de tweede helft dat Mariënberg snel de zege over de streep kon trekken. Want hij was telkens heer en meester bij gevaarlijke aanvallen die meestal Theo de Lange en/of Rolf Hofsink als afzender hadden. De klok tikte al gestaag naar de 90 minuten. Eindelijk kwam Richard Buitenhuis, stormram van beroep, binnen de krijtlijnen. Hij kreeg maar vijftien minuten de kans om de verhoudingen binnen het veld de juiste uitslag te geven.

Buitenhuis bracht nieuw elan. Meteen bij zijn eerste actie raakte hij al bijna de touwen met het leder wat van zijn hoofd werd afgevuurd. Avereest kon nog redding brengen op de doellijn. Terwijl Mariënberg ontsnapte aan de andere kant aangezien, Jeroen Hummel, tevens invaller de uitgelezen kans had om Avereest de eerste overwinning te bezorgen van het seizoen, echter behoedde Brinks Mariënberg voor de op dat moment onverdiende achterstand. Nog geen minuut later was het wel raak. Een afgeslagen cornerbal werd opgevangen door Hofsink die al zijn gram en agressie in het spuwende schot legde. Louwdijk kreeg er nog een hand achter maar de kracht van de bal was sterker en vloog tegen de touwen, 1-0.

Jaap Hofman kopte in blessuretijd nog een bal van de doellijn, Theo de Lange zag zijn inzet via de paal achter gaan maar na een zenuwachtige slotfase floot de uitstekend leidende scheidsrechter Meulenbeld uit Vriezenveen voor het einde. Een moeizame maar wel verdiende zege voor het Roodzwarte Hart.

Opstelling: Jelle Brinks, Michael Zweers, Erik Huibers, Arjan Peters, Jaap Hofman, Ruud Buitenhuis, Kris Noeverman (76. Richard Buitenhuis), Niek Noeverman, Theo de Lange (89. Wilco Wittenberg), Arjan Bolks, Rolf Hofsink. Man v/d Wedstrijd: Kris Noeverman.

Door Alfred Dorgelo

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.