Home / archiefcentraal / luchtmobiele brigade traint in slagharen

luchtmobiele brigade traint in slagharen

De militairen trainen daar op grote hoogte door in verschillende attracties, waaronder de Thunder Loop en de Big Wheel, te klimmen en af te dalen. Dit zal een uniek beeld geven.

Het is de eerste keer dat Defensie oefent in Attractie- & Vakantiepark Slagharen. Er wordt tijdens de oefening geen gebruik gemaakt van munitie en de verplaatsingen gebeuren voornamelijk te voet. De eerste drie weekenden is Attractie- & Vakantiepark Slagharen geopend met Winter Slagharen voor consumenten. Bedrijven kunnen de hele winter gebruik maken van Attractie- & Vakantiepark Slagharen, voor evenementen, feesten, borrels en in dit geval trainingen.

De Luchtmobiele Brigade is opgericht in 1992 en heeft sindsdien over de hele wereld bijgedragen aan vredesmissies in Bosnië, Cyprus, Kosovo, Ethiopië, Macedonië, Irak, Kongo en Afghanistan. Militairen met de rode baret zijn wereldwijd inzetbaar. Om die staat van paraatheid vast te houden oefenen eenheden van de brigade over de hele wereld. De Luchtmobiele Brigade is in beginsel een gevechtseenheid, maar indien dit nodig is, staat de Luchtmobiele Brigade ook paraat bij een eventuele crisis in Nederland.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.