klantenbinding begint bij de caissiere

Door Nanda van Spijker – Met het einde van het jaar in zicht maken eigenaar Wilfried Akkersdijk en bedrijfsleider Dennis Nijland van Formido Dalfsen de balans op. Beiden kijken terug op een geslaagde overname van de bouwmarkt. En er staan mooie plannen op stapel voor de toekomst. “Bovenal zijn we vooral onze klanten dankbaar voor het in ons gestelde vertrouwen.”

“De winkel is weer op de rit, we kunnen met recht weer van een bouwmarkt spreken,” vertelt Akkersdijk enthousiast. Na de overname anderhalf jaar geleden stond de winkel er niet zo goed voor. Door samen flink de schouders eronder gezet te hebben is Wilfried, eigenaar en verkooptrainer, trots op de behaalde resultaten.

“Vaak beredeneren ondernemingen veelal vanuit winstbejag en stellen belang in het behalen van vooropgestelde rendementen. En natuurlijk is dat belangrijk, maar voor mij zit ‘m dat meer in het persoonlijke, het contact tussen klant en personeel. Vanwege mijn hart voor de retail is het zaak dat personeel betrokken raakt bij het ondernemen. Om transparant te zijn en goed te luisteren naar de ideeën die het team aanbrengt. Zij werken met de klant en weten wat de behoeften zijn, daar richten we ons assortiment op. De caissière is dan ook een essentiële gastvrouw, samen met de rest van ons team. Want de klant groeten en begroeten is bepalend voor het gevoel wat je de klant meegeeft bij een volgend bezoek. Al is het met een hoofdknik. We zijn dan ook heel blij met de klanten die de winkel zijn trouw gebleven na de overname.”

Dennis houdt van zijn detailhandelsvak, als vijftienjarige vakkenvuller is hij begonnen bij de Formido in Raalte. Na verloop van tijd klom hij op tot assistent bedrijfsleider en was hij klaar voor het bedrijfsleiderschap. Daar was op dat moment geen ruimte voor hem, beter was om de vleugels uit te slaan en zijn kwaliteiten in te zetten bij een andere bouwmarkt. “Tot dat de telefoon ging en Wilfried mij vroeg of ik samen met hem de uitdaging in Dalfsen wilde aangaan. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Na vijf jaar ervaring en zelfstandigheid te hebben opgebouwd was ik klaar om deze stap te nemen.”

Nu is het zaak voor de beide heren om Formido Dalfsen verder uit te bouwen. “Met mooie aanbiedingen en uitbreidingen van het assortiment. Er zijn plannen voor een nieuw keukenplein en hebben we inmiddels als eerste in Nederland schuifdeurkasten van hoge kwaliteit voor een bouwmarktprijs in de winkel. Met bijbehorend montage-, advies-, en bezorgservice, verder wordt de verfafdeling uitgebreid met een mengmachine,” vertelt Dennis. Zonnige toekomstplannen heeft het ondernemersduo met de verkoop van buitenzonwering onder een naam gekoppeld aan Formido. Wilfried is trots op zijn bedrijfsleider, wellicht dat Dennis in de toekomst Formido gaat overnemen. “Ik werk hier met passie en plezier, en zie de overname als een mooie uitdaging om naar toe te werken,” besluit Dennis. “We wensen dan ook iedereen een goed en voorspoedig 2012!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.