kinderen krijgen kukeluusjes

Corné is een jongetje dat geboren werd met een ernstige, zeldzame ziekte. Vanaf dat Corné een half jaar oud was kreeg hij chemotherapie. Na slopende jaren van leven tussen angst en vrees is Corné op 5-jarige leeftijd aan de gevolgen van deze ziekte overleden. Van lieveheersbeestjes, die in de regio ook wel Kukeluusjes genoemd worden, werd Corné, ondanks alle narigheid, toch steeds weer vrolijk en blij.

De stichting Kukeluusje van Corné is opgezet na het overlijden van Corné. Zoals een kukeluusje Corné altijd blij maakte wil de stichting ook zo’n moment van blijdschap geven aan andere kinderen die ernstig ziek zijn, een zware handicap hebben, in armoede leven, eenzaam zijn, kortom kinderen die veel verdriet of pijn hebben en zo’n blij moment goed kunnen gebruiken. De stichting biedt hiertoe aan kinderafdelingen in ziekenhuizen vrolijke ‘prikdozen’ aan, rijk gevuld met leuke cadeautjes.

Christa Cremer nam namens de zorgonderneming Vrouw & Kind van het Hardenbergse ziekenhuis de prikdoos dankbaar in ontvangst. “Het is fijn om te horen dat Corné zoveel plezier beleefde aan de lieveheersbeestjes. Ik weet zeker, dat we op onze afdeling ook vele kinderen op deze wijze enige troost kunnen bieden.” Voor meer informatie over de stichting zie www.skvc.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.