Home / archiefcentraal / kerstmarkt in nieuwleusen

kerstmarkt in nieuwleusen

Door Nanda van Spijker – r andere eetwaren, kleding en kerstdecoraties. Een nieuwe markttraditie lijkt geboren.

“We hebben voor deze vierde editie er weer alles aan gedaan om de markt veelzijdig te houden. Gekozen is dit jaar voor twee podia in plaats van drie, om deelnemende lokale verenigingen om en om langer te laten optreden. De plek die vrijkomt door het vervallen van het derde podium, is ingevuld met een draaimolen speciaal voor de kinderen,” vertelt Arjan Bakker, namens de activiteitenvereniging. Samen met de inzittende ondernemers Freek ten Kate, Marcel van Zaltbommel, Ina Schiphorst, Dennis Kleinlugtenbeld en Margreet van de Wal, wil de vereniging met de markt vooral gezelligheid en sfeer laten uitdragen. Om dat te bereiken lopen, net als voorgaande jaren, een tiental figuranten rond uitgedost als zwerver of bedelende armoedzaaiers in de stijl van schrijver Charles Dickens. Vuurkorven, kaarslicht en een rondgaand muziekduo maken het plaatje compleet. Dat in aanloop naar Kerst veel kerstmarkten te bezoeken zijn, ziet Bakker niet zozeer als een obstakel. “De afgelopen drie jaar is gebleken dat de Kerstmarkt in Nieuwleusen succesvol is en de bezoekers die toen kwamen, verwachten we nu ook. Veel daarvan komen hoofdzakelijk uit Nieuwleusen de omliggende dorpen in het Vechtdal. En daarbij zijn de markten op verschillende data, zodat het publiek de keuze heeft om meerdere markten te bezoeken. Ons streven is om van deze kerstmarkt een jaarlijkse traditie te creëren. De locatie rondom de Grote Markt blijkt daarvoor zeer geschikt,” meent Bakker. Het weerbeeld is een onvoorspelbaar element in de organisatie van de markt. Twee jaar geleden was het decor rondom de markt een waar winterwonderland, maar zorgde de temperatuur ervoor dat de mensen niet lang op de markt bleven. Het weer blijft dus koffiedik kijken. De komst van de Kerstman is wel zeker, evenals gratis parkeren en vrij entree.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.