kerstconcert mannenkoor t vechtdal

In de Kandelaarkerk in Heemse is op vrijdag 23 december een bijzonder Kerstconcert. Deze wordt gehouden door het Don Kosaken Chor Serge Jaroff, onder leiding van Wanja Hlib-ka, in samenwerking met het Gereformeerd Mannenkoor ‘t Vechtdal. Het concert begint om 20.00 uur.

Dit grandioze koor van wereldklasse, bekend van talloze tv-uitzendingen, is voor de tweede keer in Hardenberg te gast met een nieuw, in vocaal opzicht overweldigend concertprogramma vol bravoure. Het repertoire is bijna identiek aan dat van het oorspronkelijke koor van Serge Jaroff; de koorzettingen zijn uitsluitend handgeschreven partituren uit de privé muziekbibliotheek van Serge Jaroff, die voor Wanja Hlibka’s koor opnieuw bewerkt zijn. Dit koor, dat reeds gedurende vele jaren onder de artistieke leiding van Wanja Hlibka optredens verzorgt, weet zich overal verzekerd van een grote schare enthousiaste en trouwe toehoorders.

Hun concerten worden met staande ovaties gewaardeerd. Het indrukwekkende klankvolume van de Russische operasolisten die het koor rond Wanja Hlibka vormen, geeft de in vocaal opzicht van elkaar verschillend gearrangeerde liederen een bovennatuurlijk tintje en voert zo het publiek mee in zijn ban. De sfeer van het concert wisselt voortdurend af van stil, langzaam en bijna teder tot aan extatische lofgezangen die tot in elke uithoek de zaal vullen.

Dit koor krijgt van de muziekrecensenten het predicaat “topklasse“ toebedeeld. Hun omvangrijke repertoire strekt zich uit van de feestelijke gezangen van de Russisch-orthodoxe Kerk, via de onsterfelijke populaire volkswijsjes tot aan koorwerken van de grote klassieke componisten. Het Gereformeerd Mannenkoor ’t Vechtdal, opgericht in 1976, heeft tot 1985 onder leiding van Roelof Elzinga gestaan. Nu staat het al ruim 25 jaar onder de bezielende leiding van Freddy Veldkamp. Het koor, dat bekend staat om zijn warme klank en een veelzijdig repertoire, heeft als zinspreuk “Evangelie door Zang” en richt zich hiermee op een breed koorminnend publiek.

Voor meer informatie over dit kerstconcert www.mannenkoorvechtdal.nl of 0522-852972.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.