Home / archiefcentraal / kardoen over hindernis voor vechtgenotenhuis

kardoen over hindernis voor vechtgenotenhuis

Ilona was deze zomer in het Vechtgenotenhuis en hoorde daar dat het huis volledig draait op giften. “Ik vind het heel mooi dat ze ook voor kinderen een programma hebben, daarom leek het mij leuk om met kinderen aan de slag te gaan om voor het Vechtgenotenhuis iets te gaan doen. Sonja en ik houden allebei van sport, dus hebben we ervoor gekozen om een sponsorloop te organiseren. Nou leek ons gewoon rondjes rennen een beetje saai, en daarom hebben we deze hindernisbaan opgezet.”

Voor het eindexamenwerkstuk krijgen ze tachtig uur en die hebben ze ook hard nodig. “Vooral in de organisatie vooraf ging veel tijd zitten”, vertelt Sonja. “Vragen zoals: wie gaan we aanspreken, hoe gaan we het opzetten en wat hebben we daar voor nodig, kwamen bij elke fase aan de orde.” Het duo heeft geleerd dat in de opstartfase zoveel tijd gaat zitten, omdat je afhankelijk bent van mensen. “Dus wat doe je als toezeggingen worden teruggetrokken of de vergunning op zich laat wachten? Zorgen dat je altijd een plan B achter de hand hebt”, zegt ze.

Een voorzichtige inschatting over de opbrengst durven ze al wel te geven. “Van groep 7 weten we dat we al aan de duizend euro zitten, dus met groep 8 erbij moet tweeduizend haalbaar zijn. Het enthousiasme is geweldig dat hadden we echt niet verwacht.”

Wat het Vechtgenotenhuis met het bedrag wil doen weten de dames nog niet helemaal. “Maar als het aan ons ligt zou wel mooi zijn als dat aan de kinderactiviteiten besteed zou worden”, besluit Sonja.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.