Home / archiefcentraal / investeren in veilige vecht start werkzaamheden

investeren in veilige vecht start werkzaamheden

n nevengeul die aansluit op de oude Vechtarm bij de camping Anna’s Hoeve, krijgt de Vecht de volle ruimte.

De aftrap van het project, een onderdeel van het grotere project ‘Vecht voor het Centrum’, werd woensdagmiddag gegeven door gedeputeerde Bert Boerman, aftredend dijkgraaf Willem Wolthuis en wethouder Ilona Lagas, door het onthullen van een bouwbord aan de noordoever van de Vecht. Kijkend naar het verleden concludeerde gedeputeerde Boerman dat Ommen in vroeger eeuwen altijd al een belangrijk knooppunt in het Vechtdal is geweest, maar dat de plaats zich met het project Vechtoevers definitief vestigt als hart van het Vechtdal.

“Door betere voorzieningen voor de watersport geeft dit project niet alleen ruimte aan de natuur, maar ook aan de economie, zeker nu we ook de bevaarbaarheid boven Ommen ontwikkelen”, aldus de gedeputeerde. “De aanleg van drie nieuwe sluizen zal voor meer toerisme zorgen in het Vechtdal.” Ook wethouder Lagas is blij met de start van het project. “Dit project is een voorbeeld van een supersamenwerking tussen bedrijven, waterschap, provincie en gemeente. We zetten nu samen onze schouders eronder om er iets heel moois van te maken.”

Bedrijven die direct het effect zullen proeven van de plannen zijn Rederij Peters en camping De Koeksebelt. Christiaan Peters van de gelijknamige rederij hoopt dat deze opknapbeurt zorgt voor ruimte om zijn bedrijf uit te breiden. “Wij willen meer een centrumfunctie voor allerlei activiteiten gaan vervullen, waarbij mensen vanaf onze locatie wandelend, fietsend, varend of met de paardentram het Vechtdal in kunnen. Daarvoor hebben wij meer parkeergelegenheid nodig. Ze gaan nu aan de centrumzijde van de Vecht aan de slag, hoe de zuidkant vorm gaat krijgen, is nog niet bekend.”

Jacques van der Boon van camping De Koeksebelt is vooral blij dat er wat gedaan wordt aan de waterveiligheid. “Wij weten als geen ander wat het is om last te hebben van hoog water, dus ben ik heel blij met dit project. Het is een positieve impuls voor Ommen waar we allemaal wat aan hebben.”

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.