Home / archiefcentraal / ingezonden brief repelsteeltje

ingezonden brief repelsteeltje

haar vurige wens. In Zwartewaterland dreigt namelijk een klein plantje met de naam ‘Repelsteeltje’ de aanleg van een veilige fietsroute te blokkeren.

Treffender had zij parabel niet kunnen toepassen op de situatie in Ommen. Wat is het geval? Haar eigen plan, een tweerichtingenfietspad van Hammerweg tot Centrum, kreeg veel kritiek van omwonenden. De Fietsersbond maakte bezwaren omdat veilig oversteken ontbraken.

Een Adviesgroep van bewoners en Fietsersbond bedacht een oplossing: een fietspad aan beide kanten van de weg maar met een fietspad van centrum naar station achter de bomenrij langs. Maar dan moet wel de heg langs Het Laer twee meter worden verplaatst. Maar de bomenrij aan de oostkant van de Stationsweg blijft gespaard. Onaanvaardbaar volgens de gemeente: De heg maakt deel uit van de ‘Beschermde Buitenplaats’ en mag niet verplaatst. Grote verontwaardiging van bewoners en Fietsersbond.

Nu wil de gemeente aan beide kanten van de weg een fietspad aanleggen. Volgens de Fietserbond met te smalle fietspaden, de bomen moeten wijken en lichtmasten verplaatst. Jammer voor het groen; slecht voor de portemonnee.

Mevrouw Lagas, mogelijk weet u Repelsteeltje te keren. In je column spreekt u immers de hoop uit dat Repelsteeltje niet zijn koffers pakt naar Ommen.

Fietsersbond Ommen

John Hoogma

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.