Home / jij ook? / ik sport jij ook rob van daalen

ik sport jij ook rob van daalen

Dertig minuten per dag bewegen en het liefst nog een paar keer per week intensief. Dat is de minimale norm voor een verhoogde kans op gezond ouder worden. Nu kan dat op alle mogelijke manieren. De één is dagelijks te vinden in de sportschool, de ander wandelt af en toe en weer een ander haalt voldoende beweging uit het poetsen van huis en haard. Vechtdal Centraal is nieuwsgierig: op welke manier beweeg jij?

Na de oorlog kwam hij naar Nederland en ging in Ommen wonen. In de jaren ‘60 voetbalde hij fanatiek bij OZC, maar moest die sport vaarwel zeggen toen hij een baan kreeg bij de NS en wisselende diensten had. Zijn volgende sport werd tennis en met zijn 78 jaar is hij nu één van de oudste leden van TCO. “Ik heb tennissen nog geleerd in Indonesië, waar mijn stiefvader op de plantage werkte. Hij was planter, en daarom mochten wij gebruik maken van alle sportfaciliteiten op de plantage.” Rob kan uren over tennis praten en denkt vooral met plezier terug aan de vele uurtjes tennis met zijn vriend Terpstra. “Hij kon niet van mij winnen, vanwege mijn techniek, maar hij wilde gewoon doorgaan en dan stonden we soms drie uur op de baan.”

Drie ochtenden in de week draait Rob mee in de senioren toss. Op maandag, woensdag en vrijdag komt een club van ongeveer vijfentwintig 50-plussers bij elkaar op de tennisbaan om te tossen. En eerlijk is eerlijk, Rob draait nog steeds goed mee. Lange slagen, korte ballen of een smash, hij draait er zijn hand niet voor om. Zijn reactiesnelheid is opmerkelijk te noemen. “Ik doe ook nog weleens mee met de jonge garde op maandagavond en die zeggen dan: wat ben je nog snel en ben je nog niet moe? Maar ik ben nooit moe. Zelfs de dokter snapt daar niets van. Want ik heb suikerziekte, maar geen enkel symptoom van suiker. Waarschijnlijk omdat ik zoveel sport.”

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.