Home / archiefcentraal / ik sport jij ook jan willem stegerman

ik sport jij ook jan willem stegerman

Dertig minuten per dag bewegen en het liefst nog een paar keer per week intensief. Dat is de minimale norm voor een verhoogde kans op gezond ouder worden. Nu kan dat op alle mogelijke manieren. De één is dagelijks te vinden in de sportschool, de ander wandelt af en toe en weer een ander haalt voldoende beweging uit het poetsen van huis en haard. Vechtdal Centraal is nieuwsgierig: op welke manier beweeg jij?

lid van Toerclub Nieuwleusen.”

TCN is volgens Jan Willem een leuke club waar de gedachte heerst: meedoen is belangrijker dan winnen, en waarbij veiligheid hoog in het vaandel staat. “Op zondagochtend ga ik met de club het bos in en ik fiets één keer in de week voor mezelf. Het is een prima manier om de dagelijkse beslommeringen lekker weg te fietsen. Het piekeren laat ik dan thuis.”

In zijn jongere jaren was Jan Willem nooit zo’n fanatieke sporter. Hij voetbalde een blauwe maandag bij USV en trimde een enkele keer in het bos en daar bleef het bij. “Nadien heb ik niets meer aan sport gedaan. En nu trap ik wekelijks ongeveer vijfenzestig kilometer weg. Ik merk aan alles dat mijn conditie sterk verbetert. Als het mij een keer niet lukt om te fietsen baal ik flink, kan daar zelfs chagrijnig van worden. Na eenenzestig jaar kom ik erachter dat bewegen goed is voor een mens. Wanneer ik moe en bekaf van het fietsen thuiskom, voel ik me na het douchen weer helemaal zestien!” lacht Jan Willem.

Het voordeel van atb-en vindt Jan Willem, dat het een zeer flexibele sport is. Het is mogelijk in clubverband of individueel. De Nieuwleusenaar waarschuwt wel dat je niet bang moet zijn voor valpartijen of om vies te worden. “Er ligt nu veel modder in het bos, dan is de kans groot dat ik weleens op de grond lig, maar ja, dat hoort erbij. Het is vallen, opstaan en weer doorgaan. Wat ik jammer vind is dat ik weinig leeftijdsgenoten zie in het bos, hopelijk werkt mijn enthousiasme aanstekelijk bij de lezers.”

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.