Home / archiefcentraal / hoge clientwaardering voor carinova thuiszorg

hoge clientwaardering voor carinova thuiszorg

Carinova is van huis uit thuis in de gemeente Hardenberg. Met onder andere thuiszorg, verpleging en verzorging (inclusief technisch en verpleegkundig team), mantelzorgondersteuning, maatschappelijk werk, hulpmiddelen en cursussen. Ook voor Huishoudelijke Hulp kun je nog steeds bij Carinova terecht. Dan is het wel nodig dat je een PGB (Persoonsgebonden Budget) van de gemeente Hardenberg heeft.

De CQ-index

Om te voldoen aan de Normen voor Verantwoorde zorg dient elke organisatorische eenheid eens per twee jaar een cliëntenraadpleging met de CQ-index te laten uitvoeren door een hiertoe geaccrediteerd meetbureau. De CQ-index staat voor Consumer Quality Index, een gestandaardiseerde methodiek om klantervaringen in de zorg te meten, te analyseren en te rapporteren.

Uit dit onderzoek blijkt dat cliënten in hoge mate tevreden blijven met de verzorging en verpleging die vanuit Carinova geleverd wordt. Dat blijkt uit een onafhankelijk, wetenschappelijk verantwoord, onderzoek met de CQ-index dat eind 2011 is uitgevoerd door onderzoek- en adviesbureau Facit. Facit selecteerde bij Carinova 1253 cliënten voor het onderzoek. De gemiddelde leeftijd van deze thuiswonende cliënten was 78,9 jaar. Uit deze groep is een steekproef genomen om een enquête met 76 vragen in te vullen.

In de vragenlijst kwamen onderwerpen aan de orde zoals bijvoorbeeld: informatie en communicatie (8,4), telefonische bereikbaarheid (8,2), professionaliteit van de zorgverleners (9,0), bejegening (9,1), betrouwbaarheid (9,4), samenhang in zorg (8,5), zorgplan en evaluatie (9,4), verzorging en gezondheid (8,9), veiligheid (8,5), zelfstandigheid en activiteiten (8,5) en geestelijk welzijn en ondersteuning (8,9).

Ouderen het beste af in Zuidwest-Overijssel en Oost-Groningen.

Uit recent onderzoek van opinieblad Elsevier blijkt dat ouderen het beste af zijn in Zuidwest-Overijsel en Oost-Groningen. Dit onderzoek maakt ook gebruik van de hierboven gepubliceerde CQ-index. Carinova Thuiszorg en enkele locaties van Carinova Woonzorg scoorden daar bovengemiddeld.

Resultaten op www.kiesbeter.nl

De resultaten zullen voor iedereen te zien zijn op www.kiesbeter.nl . Op deze website kunnen cliënten de resultaten van diverse zorginstellingen met elkaar vergelijken. Met de plaatsing wil de overheid bevorderen dat cliënten en financiers inzicht krijgen in de waardering van de organisatie door cliënten. Op grond daarvan kunnen zij dan een keuze maken bij welke organisatie de cliënt en de financier zorg wil afnemen/inkopen.

Compliment

Het management van Carinova is uitermate tevreden met de uitkomsten van het onderzoek en ziet het als een groot compliment voor haar medewerkers. De Raad van Bestuur van Carinova en de Centrale Cliëntenraad bespreken de resultaten en bestuderen hoe ze de tevredenheid van cliënten nog verder kunnen verbeteren.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.