Home / archiefcentraal / hernieuwde kennismaking met herbie

hernieuwde kennismaking met herbie

“Dit is echt een superauto. Hij ligt goed op de weg en zit comfortabel. En door de afmeting kun je hem overal parkeren”, vindt hij. “Hij heeft eigenschappen waar grote auto’s van dromen: zo biedt hij ruimte aan vier volwassenen plus bagage, maar is met zijn lengte van slechts drieënhalve meter lekker wendbaar. Bovendien maakt de nieuwe generatie driecilinder benzinemotoren hem ultrazuinig. En je hoeft ook nog eens geen motorrijtuigenbelasting te betalen. Kortom, het is echt een auto voor iedereen, voor jong, oud, zakelijk of privé.”

Maar er is meer nieuws onder de zon. In de onlangs opnieuw geschilderde showroom van het bedrijf staat sinds kort een echte ‘Herbie’. Wie herinnert zich niet de spectaculaire Herbiefilms van Disney, met in de hoofdrol een witte kever met een rood-wit-blauwe streep en nummer 53 op de voorkant en deuren? Het meest bijzondere aan de Herbie uit de film is dat hij een eigen persoonlijkheid en eigen wil heeft en dat zijn rijvaardigheid uitmuntend is. Een eigen wil en persoonlijkheid heeft het allernieuwste type Beetle niet, maar voor de rest komen de eigenschappen volgens monteur Jeroen Oosterling aardig overeen. Ook het uiterlijk. “We kregen twee Beetles binnen, een witte en een zwarte. Bij die witte had ik meteen zoiets van: hé, het is net Herbie”, vertelt hij. “Ik zei dat zomaar in het wilde weg en dat werd opgepakt door mijn collega’s, die dat een geweldig idee vonden. Toen ik een paar dagen later weer op mijn werk kwam, bleek dat ze hem hadden laten beplakken en ik moet zeggen: dat maakt de nieuwe Beetle nog leuker.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.