Home / archiefcentraal / handgemaakt houtwerk op het kerkplein

handgemaakt houtwerk op het kerkplein

sten, vogelvoederhuisjes tot originele kandelaars, kerstversieringen en vele andere zaken.

De Ambelt probeert zoveel mogelijk gebruik te maken van afvalhout. Ze hebben in hun houtlokaal de beschikking over een behoorlijk machinepark waarmee zij gebruikte schuttingen, zaagrestanten, boomstronken, stammen en takken omtoveren tot bruikbare, unieke en nuttige voorwerpen. Vaak werken ze in de klas in een ‘productielijn’ en kunnen daardoor grotere hoeveelheden maken. Door het gebruik van afvalhout worden de leerlingen op een speelse manier vertrouwd gemaakt met recycling en duurzaamheid.

De opbrengst van de spullen die zij verkopen tijdens het Moonlightshoppen wordt gebruikt voor schoolkampactiviteiten van de leerlingen. Meer weten over de Ambelt? Op 14 december houden zij tussen 17.00 en 20.00 uur zelf een kerstmarkt aan de Dr. Hengeveldweg 9 in Zwolle.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.