Home / archiefcentraal / handgemaakt houtwerk op het kerkplein

handgemaakt houtwerk op het kerkplein

sten, vogelvoederhuisjes tot originele kandelaars, kerstversieringen en vele andere zaken.

De Ambelt probeert zoveel mogelijk gebruik te maken van afvalhout. Ze hebben in hun houtlokaal de beschikking over een behoorlijk machinepark waarmee zij gebruikte schuttingen, zaagrestanten, boomstronken, stammen en takken omtoveren tot bruikbare, unieke en nuttige voorwerpen. Vaak werken ze in de klas in een ‘productielijn’ en kunnen daardoor grotere hoeveelheden maken. Door het gebruik van afvalhout worden de leerlingen op een speelse manier vertrouwd gemaakt met recycling en duurzaamheid.

De opbrengst van de spullen die zij verkopen tijdens het Moonlightshoppen wordt gebruikt voor schoolkampactiviteiten van de leerlingen. Meer weten over de Ambelt? Op 14 december houden zij tussen 17.00 en 20.00 uur zelf een kerstmarkt aan de Dr. Hengeveldweg 9 in Zwolle.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.