genomineerden groene twinkeling bekend

De prijs wordt uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst die de vier organisaties volgend jaar voor het eerst samen organiseren.

Met de Groene Twinkeling laten de groene organisaties zien dat biodiversiteit en ondernemerschap goed samen gaan en willen zij bedrijven stimuleren om zich extra hard te maken voor natuur&landschap. Naast de bedrijven die door de vier groene organisaties zijn voorgedragen, hebben bedrijven zichzelf aangemeld voor de Groene Twinkeling.

De vierkoppige jury, die bestaat uit de directeuren van de vier groene Overijsselse organisaties, is tevreden over de genomineerden. “Stuk voor stuk bedrijven die inzien dat het beschermen en stimuleren van biodiversiteit deel moet uitmaken van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen,” aldus Henk Hengeveld, jurylid en directeur van Landschap Overijssel. “De vier genomineerden komen uit uiteenlopende sectoren waarin zij voorloper zijn op het gebied van biodiversiteit.”

Eerlijk & Heerlijk is een label binnen de Sligro Food Group, die een steeds groter wordende groep consumenten bedient die bewust kiezen voor duurzaamheid en biodiversiteit. Camping de Roos is een natuurcamping uit Ommen die bij het beheer van de camping bewust omgaat met biodiversiteit, bijvoorbeeld door mee te doen aan het herintroduceren van de knoflookpad in het gebied. De Vechtdalhoeve is een veehouderij die op een enthousiaste manier ambassadeur is van de mix biodiversiteit, economie, educatie en recreatie, dat leidt tot duurzame bedrijfsvoering. Roelofs is een inspirerend voorbeeld voor bedrijven om zich in te zetten voor biodiversiteit, mede door hun rol in het project Tijdelijke Natuur Eeserwold.

Op 5 januari 2012 houden de vier groene organisaties hun eerste gezamenlijke nieuwjaarsbijeenkomst. Dan is tevens de uitreiking van de Groene Twinkeling. In de komende jaren willen ze steeds wisselende thema’s centraal stellen. Het doel van de bijeenkomst is om politiek, overheid, natuurorganisaties, studenten, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties op het gebied van ‘groen’ bij elkaar te brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.