Home / archiefcentraal / expositie van der linden in hulstkampen

expositie van der linden in hulstkampen

In het verzorgingshuis De Hulstkampen in Nieuwleusen is een expositie te bezichtigen van de Zwolse schilderes Madelène van der Linden. De expositie hangt daar tot en met eind februari 2012. Uitgangspunt bij het maken van haar schilderijen is balans te vinden in een kleurrijk levendig geheel. De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de woonvorm.

“Tekenen en schilderen is iets wat ik altijd al heb gedaan. Vroeger kon ik mij uitleven op het schilderen van aquarellen of het maken van muurschilderingen. Het maakt me niet uit of dit nou voor een kinderkamer was of gewoon in huis,” vertelt van der Linden. Ze was verkocht toen het moment aanbrak dat ze op doek ging schilderen met acrylverf. “Acrylverf heeft toch mijn voorkeur, de fascinerende kleuren, het werken met verschillende materialen en technieken. Of het schilderen nou figuratief is, van bloemen of kinderschilderijen. Ik kan mij overal in uitleven. Ook Afrikaanse series en Boeddha behoren tot mijn fascinaties.” De schilderes heeft ook een kinderserie ontwikkeld: D…ier genaamd. “Deze kinderserie is gebaseerd op verschillende soorten dieren. Kenmerkend is hun naam, eerst krijg je één letter, drie punten en daarna de rest van het woord.Tevens hebben alle dieren een sjaaltje om, of ze nu vliegen of zwemmen,” aldus de kunstenares.

Voor meer informatie: www.madelenevanderlinden.nl of kom kijken bij een van de exposities.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.