expositie in het vechtgenotenhuis

De bijgevoegde foto’s zijn werken van Erna en Jacqueline. Erna Prenger-Jansen is al jong begonnen met kunstzinnige bezigheden: “Vroeger bij mijn ouders thuis tekende ik veel na uit de boeken van Rien Poortvliet. Ook hield ik van het imiteren van bepaalde personen en ik heb een aantal jaren gitaarlessen gevolgd. Jammer genoeg heb ik jaren daarna niets gedaan met deze hobby’s.”

“Later in Hardenberg waar we toen woonden heb ik een aantal jaren aquarellessen en tekenen met houtskool gevolgd bij Jan Oosting. Toen we 7 jaar geleden weer in Ommen kwamen wonen werd er in de molen aan de Zwolseweg een workshop aangeboden door Betty Stokvisch Daar heb ik toen aan mee gedaan en vervolgens heb ik bij Betty 3 jaar schilderlessen gehad met acrylverf. Inmiddels schilder ik samen met Jacqueline van der Boon in ons atelier aan de Zwolseweg te Ommen.”

Jacqueline geeft aan dat haar broer eerder met schilderen bezig was. “Hij is degene met echt talent. Ik ben 2 jaar geleden begonnen. Ik hoorde dat mijn buurvrouw Erna Prenger ook schilderde en samen hebben wij nu een ruimte waar we 2 maal per week schilderen. Het is nog een beetje zoeken welke stijl bij me past. Ik vind landschappen schilderen erg leuk en op een bepaalde manier ook rustgevend.”

Als je wilt zien hoe getalenteerd de dames zijn kun je op onderstaande tijden terecht in het Vechtgenotenhuis: maandag 19.30 uur tot 22.00 uur, dinsdag 14.00 uur tot 17.00 uur, woendsdag 09.30 uur tot 12.30 uur en donderdag 14.00 tot 17.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.