een aed voor het hervormd centrum

Het Hervormd Centrum in Ommen is een verenigingsgebouw in de brede zin van het woord. Zij faciliteert diverse kleinschalige activiteiten in de samenleving van Ommen. Op plaatsen waar veel mensen bijeenkomen, kunnen risico’s ontstaan. Wij staan er niet altijd bij stil, maar elke week krijgen 300 mensen in ons land buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Dat zijn zo’n 15.000 à 16.000 slachtoffers per jaar. Het gebeurt vaak thuis, op het werk of buiten op straat. De overlevingskans van slachtoffers is het grootst wanneer omstanders binnen 6 minuten 112 bellen, reanimeren en defibrilleren met de automatische externe defibrillator (AED).

Het College van Kerkrentmeesters rekent het tot haar verantwoordelijkheid om een druk bezochte locatie als het Hervormd Centrum van een AED te voorzien. Een dergelijke aanschaf voor een “niet-commercieel gebouw” met een jaarlijks nauwelijks sluitende begroting betekent echter een forse uitgave. Er is daarom contact gezocht met de huisverzekeraar Univé De Onderlinge. Univé heeft een eigen Unifonds, waaruit jaarlijks een aantal maatschappelijk verbonden projecten wordt ondersteund.

De aanschaf van een AED is volgens het College van Kerkrentmeesters ondersteunend aan de missie van haar verzekeraar. Net als het Hervormd Centrum is Univé namelijk maatschappelijk betrokken, kent zij geen winstoogmerk en staat de mens bij haar centraal. Voor het College van Kerkrentmeesters heeft juist die maatschappelijke betrokkenheid en het centraal stellen van haar leden een belangrijke rol gespeeld bij de keuze van Univé als verzekeraar van haar gebouwen en medewerkers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.