ds van raaltes trek naar amerika

Van Raalte is ongetwijfeld de bekendste predikant uit Ommen, uit onvrede over de kerkelijke en economische ontwikkelingen in Nederland vertrok hij in 1846 met zijn volgelingen naar Amerika. Daar stichtte hij in de staat Michigan de plaats Holland waar heden ten dage nog steeds nakomelingen van de toen vertrokken landverhuizers wonen. Onlangs was wethouder Scheele nog in Michigan bij de herdenking van het tweehonderdste geboortejaar van de beroemde dominee.

Hennie Scholten heeft als onderdeel van haar schrijversleven, zij publiceert onder de naam Johanne A. van Archem, veel research gedaan naar de geschiedenis van de negentiende eeuw en stuitte daarbij op de bedroevende omstandigheden waarin de mensen toen leefden. Omstandigheden die tot het besluit van Van Raalte leidden om voorgoed te vertrekken. In Holland, Michigan volgde ze het spoor van de landverhuizers en zag alom nog herinneringen aan de tijd dat de plaats gesticht is.

De avond begint om 20.00 uur en de entree bedraagt 5 euro. Vrienden van Ccoba betalen 2 euro 50. Dat is inclusief koffie/thee. Kaarten zijn tijdens de openingsuren van de bibliotheek verkrijgbaar bij de informatiebalie van de bibliotheek. Ook op de avond zelf is er kaartverkoop. Telefoon 0529-452158. Deze informatie is ook te vinden op de website www.ccobavanommen.blogspot.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.