doe het heanig an met carbid en vuurwerk

We weten het niet zeker, maar we krijgen sterk de indruk dat carbid schieten een steeds populairdere manier wordt om oud en nieuw te vieren. De ploffen die we – vooral op het platteland – horen, zijn meer van door de lucht vliegende voetballen, dan van rotjes.

Zo gevaarlijk schijnt dat carbid schieten trouwens niet te zijn. “Als je er maar niet voor gaat staan”, aldus een van de afstekers. Maar zo’n advies geldt natuurlijk ook voor vuurwerk.

Niet al te gevaarlijk, wel steeds gezelliger. Want her en der worden op oudjaarsdag zelfs partytenten in de wei gezet om het feest compleet te maken. Die partytenten – we zien er steeds meer – zijn eigen een soort van koek en zopie tenten. Hier en daar worden de oliebollen ter plekke gebakken. Een ander voordeel is dat je het bier niet koud hoeft te houden. Want doet de buitenlucht wel.

We zouden zo zeggen: doe het allemaal heanig an!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.