Home / archiefcentraal / doe eens lekker wild met kerst

doe eens lekker wild met kerst

Door Nanda van Spijker –

Eigenaren Henk en Jenny de Lange zijn nu al in kerststemming.“Een mooie gelegenheid voor een culinair uitje,” noemt Jenny de Indoor Kerstmarkt. “We merken dat mensen met Kerst steeds meer thuis kokkerellen. Er wordt dan gekozen voor mooie eerlijke producten. Daarbij vindt ook wild steeds meer een weg naar de eettafel.”

Tijdens de markt is er een professionele kok aanwezig om demonstraties te geven en vragen te beantwoorden over eigen meegebrachte recepten en natuurlijk mag er geproefd worden. Het poeliersbedrijf in Ommen is deze dag geheel in kerstsfeer gehuld. Meterslange toonbanken vol met kalkoen, kip, wild en alles voor gourmet en fondue staan uitgestald in een omgevingstemperatuur van rondom nul graden. Warm aankleden is dan niet overbodig. “En krijg je het toch koud, laat je dan lekker opwarmen in onze presentatieruimte waar warme dranken klaarstaan”, zegt Jenny. “Voor de kinderen een grabbelton aanwezig en een knutselhoek met begeleiding. Dat geeft de ouders ruimte om rustig rond te kijken en te genieten van de presentaties en proeverijen. De bestellingen mogen deze dag direct worden meegenomen, maar kunnen ook op een later tijdstip worden afgehaald.”

Het poeliersbedrijf werkt met producten zonder gluten, met weinig E-nummers en nagenoeg geen zout. “Ook ons wildvlees is echt scharrelvlees,” vertelt de Lange. “Gezond en mager, en zeer verantwoord. Wild is hét scharrelvlees dat zich voedt met al het goede uit de natuur en dat proef je.”

Sneltekenaar Vandy vermaakt het publiek met zijn tekenkunsten en wie zin heeft kan met zijn advies zelf creatief aan de slag gaan. Op de streek- en kerstproductenmarkt kunnen de bezoekers rondneuzen en zich vergapen aan het aanbod van het koopwaar van onder andere kerststukjes en decoraties. Dit jaar staat de EHBO centraal op de markt met een videopresentatie en demonstraties waar de bezoekers aan deel kunnen nemen. Kersttip van het Poeliers-echtpaar zijn de rollades en de alom bekende kalkoen. “De rollade doet het altijd goed, of je nu met zijn tweeën bent of met de hele familie. De gevulde kalkoen is onze specialiteit en maakt van ieder kerstfeest een succes.” De Indoor Kerstmarkt is geopend van 8.00 tot 17.00 uur en vindt plaats aan de Pieter Bruegelstraat 2 in Ommen. Tel. (0529) 426979 of info@kph.nl.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.