dennis koopman in gp 3 junior cup

Dennis is op zijn 12e begonnen met racen en heeft de afgelopen 2 jaren in de NSF open klasse gereden, waarin hij respectievelijk een 3e en 4e plaats in het eindklassement behaalde.

Eveno racing uit Gramsbergen zocht, na het vertrek van Danny de Boer, een nieuw, jong en regionaal talent om te ondersteunen en daarbij was de link naar Dennis Koopman snel gelegd.

Op een Honda 250cc ééncilinder viertakt machine, in een 125cc frame, zal hij zich moeten meten met coureurs op gelijkwaardige machines. Alle motoren zijn identiek en worden onderhouden door Ten Kate motoren uit Nieuwleusen, voor elke race wordt er geloot, wie die wedstrijd op welke motor gaat rijden. Hierdoor gaat het dus niet om de snelste motor maar zal stuurmanskunst het verschil maken.

Naast het circuit zal eer ook volop begeleiding zijn, in de vorm van: mediatraining, conditietraining en een technische middagen. Dit alles om de jonge coureurs zo optimaal mogelijk te begeleiden in hun opstap naar een hogere klasse.

Hans Koopman, Evert Noteboom en Michel van Kleef zullen volgend seizoen samen met Eveno voor de begeleiding van Dennis zorgen. Hierbij zullen ze ook ondersteund worden door diverse andere motorsport trainers.

Waarschijnlijk zal de coureur voor het eerst tijdens de Paasraces op Assen te zien zijn op zijn nieuwe Honda, Naast een race tijdens het WK Superbike op Assen staan er ook wedstrijden op het voorlopige programma in Oschersleben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.