den ham keert terug naar vroeger met kerst

Het Historisch Schouwspel in Den Ham op zaterdag 10 december van 12.00 tot 20.30 uur, is elk jaar weer een ware belevenis en dé opmaat naar de kersttijd. Echter ook de kerstmarkt is steeds weer een reden voor velen om naar Den Ham te komen. Kitsch, plastic en glitter worden geweerd en de Kerstman is er taboe, maar er is wel van alles aan lekkernijen en mooie spulletjes te vinden. Lokale en regionale specialiteiten, de geur van warm vlees, wafels, gerookte vis, kruiden, vuur en zoetigheden maken onderdeel uit van een dag om nog lang van na te kunnen genieten. Samen met de wintermarkt die geheel in stijl is samengesteld is het Historisch Schouwspel een niet te missen evenement in de aanloop naar kerst.

Elk jaar is het rustieke dorpje Den Ham bij Ommen tijdens de kerstmarkt weer achtergrond van het historisch schouwspel. Bijna 120 inwoners van Den Ham spelen in natuurgetrouw historische kledij humoristische maar ook serieuze taferelen uit de hiervoor kort beschreven periode van de plattelandsgeschiedenis. Meer informatie is te vinden op www.levendverleden.nl. Om vast een impressie te krijgen, klik dan hier voor het ultieme kerstgevoel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.