de kerstwens van anne en lieke

Door Nanda van Spijker – is gegaan. Samen met de bekende musicalsterren Roy van Iersel, Anouk de Pater en Joke de Kruijf.

De Dalfser zusjes Anne en Lieke bevinden zich in een drukke periode. Naast school en huiswerk zijn de dames druk bezig met het instuderen van de musical. “De laatste weken hebben we veel extra repetities gehad, maar dat is logisch,” vertelt Lieke. “Want als je een mooie voorstelling wil neerzetten, kost dat veel tijd aan oefenen. Het vergt heel wat geregel om ook op school alles bij te houden, soms is dat best lastig. Door Sinterklaas kwam ik een beetje in tijdnood met al die surprises en gedichten, want dat vind ik ook heel leuk om te doen.”

Vervolgens vertelt Anne dat ze al vanaf september iedere zaterdag oefenen voor de musical. “En nu naar aanloop van de première nog eens twee keer extra repetities in de week.” Anne speelt de rol van irritante Julia, het zusje van Hermelien (Anouk de Pater). Of deze rol bij haar past? Anne lacht. “Ik ben soms wel eens irritant, maar gelukkig niet zo extreem als Julia.” Lieke speelt de rol van een dom blondje, genaamd Mathilde. “Dat is een impulsief meisje, een tikkeltje arrogant en grappig. Ik zie vele eigenschappen van de rol terug in mijn persoonlijkheid. Met enig verschil dat ik een slim blondje ben,” grinnikt Lieke. Het werken met de bekende musicalsterren ervaren de meiden als heel leuk en bijzonder. “Je leert veel van de acteurs,” vertelt Lieke. “Ik laat me graag door hun inspireren.” In De Kerstwens krijgt Kevin (Roy van Iersel) de kans om terug te gaan naar het verleden. Wat als Anne en Lieke deze kans kregen? “Ik zou niet weten wat ik overnieuw wil doen,” lacht Anne. Lieke kijkt bedenkelijk en zegt: “Nee, het lijkt mij heel verwarrend. Ik heb eigenlijk niks om terug te draaien. Het is tot nu toe gewoon goed in mijn leven.”

Het acteerwerk van de zusjes is tot op heden hobbymatig te noemen. Lieke vindt het leuk om de musicalrol in te studeren en heeft ambities te over. “Vooral omdat de Kerstwens in acht theaters wordt opgevoerd met dezelfde cast. Later hoop ik met het acteren mijn beroep van te maken, dat zou ik wel graag willen. Mijn plan voor het komende jaar is om auditie te doen voor een rol in onder andere De Sneeuwkoningin of bij grotere producties van Joop van den Ende of Studio 100. Ik zou graag een theateropleiding na mijn middelbare schoolopleiding willen volgen. Of anders als leerkracht in deze richting.” Anne heeft zich, evenals Lieke, ondertussen aangemeld bij The Voice of Holland Kids. “Ik zag de oproep op de televisie en dacht: ‘dat lijkt mij ook wel wat’. Bij de aanmelding gelijktijdig het filmpje van mijn optreden bij Kinderen voor Kinderen opgestuurd. Nu mag ik auditie doen. Ik geef mezelf niet zoveel kans, want er hebben zich inmiddels zeventienduizend kinderen opgegeven. Wat ik volgend jaar ga doen weet ik niet, school blijft nog steeds het belangrijkste voor mij.” Lieke is naar de voorselectie van The Voice geweest in Amsterdam. Binnenkort hoort ze of ze doorgaat. “Er gaan in totaal maar zestig personen door naar de voorrondes; de Blind Auditions, met die draaiende stoelen. De kans dat ik door ben lijkt mij heel klein.”

De ouders van Anne en Lieke genieten van de inzet van hun dochters. “Als je kinderen met zoveel enthousiasme hun dromen achterna gaan, kan het niet anders dan dat je daar als ouders in meegaat,” concludeert moeder Janet. “Wij helpen en ondersteunen daar waar het kan. Maar eerlijk is eerlijk, onze eigen dromen parkeren we op dit moment maar even in de koelkast. Uiteindelijk gaat het ons erom dat we Anne en Lieke die kans kunnen geven. Het maakt de meiden blij en dat werkt aanstekelijk.” Hebben de zusjes zelf nog een kerstwens? “Dat ik alles tegelijk kan doen. School, musical en gitaarspelen,” antwoordt Lieke. Anne wenst dat De Kerstwens, een super leuke musical mag worden. Kijk voor theaters en speeldata op www.1974theaterproducties.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.