Home / archiefcentraal / de 10 verschillen rond afschaffing slavernij

de 10 verschillen rond afschaffing slavernij

Elk jaar als Sinterklaas ons bezoekt wordt er geprotesteerd tegen de verschijning van Zwarte Piet als symbool van de tijd van de slavernij. Gelukkig vergissen deze ‘protestanten’ zich in de goedheiligman. Die heeft helemaal niet een negerslaaf als knecht. In tegendeel. In de vierde eeuw kocht hij op de slavenmarkt in Myra de donkere slaaf Petrus vrij. Die bleef hem uit dankbaarheid zijn leven lang trouw dienen. Dit was vijftien eeuwen voor de christelijke staten pas de slavernij afschaften.

De tekeningen van Coenen verschijnen in meerdere bladen, zoals al vijftien jaar lang in het dagblad De Telegraaf. Sinds februari 2009 staan er ook tekeningen van de Olstenaar in de krant van Salland Centraal. In de vorm van een puzzel. Een ‘zoek de tien verschillen’, waarbij de plaatjes zijn gekoppeld aan de actualiteit. Op zaterdag plaatsen we de oplossing op onze site. Had je alles goed?

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.