Home / archiefcentraal / d66 viert 30 jarig bestaan in ommen

d66 viert 30 jarig bestaan in ommen

30 November 2011 was het 30 jaar geleden dat de Ommer afdeling van D66 werd opgericht. Een aantal Ommenaren, waaronder Ottie Drijber-Bosscher en Jaap van Dort vonden het in 1981 tijd worden voor verandering in de Ommer politiek. Als partijleden van D66 hebben ze daarom een lokale afdeling opgericht. En met succes, want sinds de verkiezingen een paar maanden later in 1982, is D66 ononderbroken met 1 of 2 mensen in de raad vertegenwoordigd geweest.

Ottie Drijber, 12 jaar raadslid waaronder 4 jaar wethouder vertelt: “In die 30 jaar is veel veranderd. De mentaliteit van de mensen was toen anders dan nu, men is mondiger geworden en verzet zich tegen de gemeente als het niet bevalt. Toen wij in de gemeenteraad kwamen vroegen we keer op keer om verantwoording van het handelen van het college. Dat was nieuw. We droegen oplossingen aan voor verbeteringen, dat was ook niet alledaags, maar werd bijzonder gewaardeerd door de inwoners. Wij kwamen letterlijk binnen als volksvertegenwoordigers en zo zijn we ook gebleven.”

Alle raadsleden die Drijber opvolgden zijn in diezelfde lijn tewerk gegaan. De huidige fractie, die deel uitmaakt van de coalitie, beaamt dat. Fractievoorzitter Roos ter Beek zegt:”D66, nu D66 Ommen, wordt gewaardeerd voor de kritische en innovatieve mentaliteit en het vizier op de toekomst. Bovendien signaleren wij niet alleen problemen, maar komen ook met een oplossing.” Raadslid Gerdinand Nijhuis vult aan: “We hebben altijd in ons achterhoofd dat het voor de toekomst van alle Ommenaren een goede oplossing moet betekenen! Wij vertegenwoordigen de inwoners enthousiast en fanatiek in de gemeenteraad. Daarom zijn we ook zo goed als ‘overal’ aanwezig en spreken veel mensen. Nog steeds echte volksvertegenwoordigers dus en zeker een aanvulling op de raad.” Bestuursvoorzitter Willem van Wijngaarden: “Uiteraard wordt het 30 jarig jubileum gevierd met de leden van D66 Ommen, dat laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan!”

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.