blindengeleidehond overleden na aanrijding

De blindengeleidehond Minusch werd door zijn visueel gehandicapte baasje uitgelaten in het parkje bij de Eshuisweg in Nieuwleusen. De hond liep daarbij los. Vermoedelijk heeft de hond ook over de rijbaan gelopen. Op enig moment hoorde zijn begeleider het geluid van een auto komende uit de richting van de Zanspur/Den Hulst. Vermoedelijk heeft deze auto de hond aangereden.

De auto reed na de aanrijding zonder te stoppen door. De hond bleef gewond op straat liggen. Een onbekend gebleven automobiliste heeft de hond overgebracht naar de dierenkliniek, maar hulp mocht niet meer baten.

De eigenaar van de hond is zeer ontdaan. Naast het emotionele verdriet is het gemis van de blindengeleidehond voor hem een enorme beperkingen in zijn mobiliteit. De politie roept getuigen van de aanrijding of mensen die meer informatie hebben over deze zaak zich op te melden via telefoonnummer 0900-8844.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.