Home / archiefcentraal / bibliotheek ommen dicht op donderdag

bibliotheek ommen dicht op donderdag

De bibliotheek aan de Chevalleraustraat zal met ingang van 1 januari 2012 niet langer op donderdag geopend zijn. Bezuinigingen dwingen bibliotheek Ommen kritisch naar veel zaken te kijken. Daar horen ook de openingstijden bij. De donderdag is de minst bezochte dag in de week voor de bibliotheek. Daarom is besloten met de uitlening op deze dag te stoppen. Wel gaat de bibliotheek op de resterende weekdagen, maandag, woensdag en vrijdag een half uur eerder open. Daarmee sluiten de openingstijden op die dagen beter aan bij de tijden van bijvoorbeeld het Vechtdalcollege en de peuterspeelzaal. Op zaterdagochtend blijft de bibliotheek op de gebruikelijke tijd geopend.

Bibliotheek Ommen heeft eerder al een aantal bezuinigingsmaatregelen genomen. Zo is het bibliotheekgebouw in Lemele verkocht en worden de bibliobusposten in de gemeente opgeheven. De nieuwe openingstijden per 1 januari 2012 zijn als volgt: maandag, woensdag en vrijdag 13.00 uur tot 20.00 uur. Zaterdag 10.00 uur tot 12.00 uur. Dinsdag en donderdag gesloten.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.