Home / archiefcentraal / beleven proeven genieten culinair kerst festijn

beleven proeven genieten culinair kerst festijn

moorde varkenswang met biologisch pompoensoep.

Het Culinair Kerst Festijn is een initiatief van VechtdalFood Catering (Hotel de Zon & Restaurant Paping), Herberg de Klomp, Café Restaurant Flater, Grand Café Jipp, Bistro Olde Stadhuis, Hotel & Restaurant Wildthout, Brasserie Tante Pos, Restaurant & Patisserie Ekkelenkamp, Wijnhandel van der Beek en Bakkerij ten Brinke. “Wij hebben onze krachten gebundeld en laten de bezoekers tijdens de kerstmarkt al een stukje van de sfeer van de kerstdagen proeven”, vertelt chefkok Johan Drenth enthousiast. “Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan om er iets moois en, nog belangrijker, iets lekkers van te maken. Ik kan me nu al verheugen op de
diverse broodsoorten van granen uit het Vechtdal, bouillon van het brandrode Vechtdalrund met kruiden, Hollandse soep van spliterwten, op de huid gebakken rode Mul met ravioli, dille en kerstomaatjes of zacht gegaarde sukade van wildzwijn met een saus van kruidkoek. En wat denk je van warme wafels met Jagertee, mousse van chocolade gevuld met karamel en dat alles geserveerd met bijpassende wijnen uit verschillende windstreken van de wereld?”

Om het de bezoekers gemakkelijk te maken, kan worden afgerekend met munten van 2 euro per stuk. De gerechtjes kosten 1 munt per gerecht en bijpassende wijnen 1 munt per proefglas. Ook zijn er voordeelmenukaartjes te koop voor 10 en 15 euro

Tijdens het Culinaire Kerst Festijn, zullen de deelnemende bedrijven hun gasten van informatie voorzien van en over hun bedrijf, hun activiteiten en de menu’s die ze rond de Kerst en Oud & Nieuw aan de gasten aanbieden. Ook draait er tijdens het Festijn in de Tent een Promotiefilm van de deelnemende bedrijven gemaakt door Vechtdalleeft TV. Het Culinair Kerst Festijn duurt van 14.00 tot 22.00 uur.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.