baangarantie opleiding varkenshouderij

Bovendien biedt AB Oost de studenten na de opleiding een baangarantie aan.

Met deze BBL-opleiding spelen De Groene Welle en AB Oost in op de vraag uit de branche. Varkenshouders zitten te springen om goed opgeleid personeel. Tijdens de BBL-opleiding gaan de leerlingen één dag in de week naar school. Op de overige dagen doen zij werkervaring op. AB Oost biedt ze daarbij de mogelijkheid te werken voor één of meerdere van haar leden of klanten. Nadat de studenten hun diploma behaald hebben, biedt AB Oost hen nu bovendien een baangarantie. Daarmee wordt de opleiding extra aantrekkelijk voor mensen die in de varkenshouderij willen werken. AB Oost en De Groene Welle hopen dat hierdoor meer mensen zich aanmelden voor de BBL-opleiding Varkenshouderij niveau 3.

In de opleiding wordt aandacht besteed aan de dagelijkse praktijk op een varkenshouderijbedrijf. Studenten krijgen les van docenten uit het bedrijfsleven en gaan in op onderwerpen als dierenwelzijn, goede huisvesting, gezondheid en productie van de dieren. Maar ook algemeen vormende vakken zoals Nederlands en Rekenen maken onderdeel uit van de opleiding. De opleiding Varkenshouderij BBL niveau 3 duurt formeel drie jaar, maar wordt versneld in twee jaar afgerond. Gedurende de stage moeten op het bedrijf verschillende opdrachten worden uitgevoerd.

Op 3 en 4 februari is de open dag van De Groene Welle in Hardenberg. Hier kunnen geïnteresseerden algemene informatie inwinnen over alle opleidingen. Daarnaast is er op 22 maart een voorlichtingsavond over de BBL-opleiding varkenshouderij niveau 3. Op beide data is AB Oost aanwezig om uitleg te geven over haar rol in de opleidingen. Kijk op www.groenewelle.nl voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.