Home / archiefcentraal / asc 62 verrast koploper met 1 0

asc 62 verrast koploper met 1 0

Trainer Freddy Smit had zijn team blijkbaar goed op scherp weten te zetten want vanaf de aftrap zette de thuisploeg de toon. Het veel sterker geachte Sparta werd op eigen helft teruggedrongen. De blauw-witte makkers wensten hun geraas ook geen moment te staken maar zagen hun inzet eerst niet beloond: een schot van Chiel Pasman werd geblokt en een kopbal van Arjan Stokvis vond de paal op weg naar het doel.

Sparta trachtte onder de druk uit te komen maar kwam niet verder dan een kopbal naast het doel van keeper Jan Westerman. Kort daarop kreeg ASC de kans een mooie aanval op te zetten waarbij Floris Meerveld met een prima voorzet Chiel Pasman wist te bereiken die daarna keurig afrondde.

Met degelijk voetbal wist ASC zich daarna tot de rust staande te houden en gaf de ploeg weinig ruimte weg aan de snelle spitsen van de gasten.

Na de thee ging Sparta op zoek naar de gelijkmaker en werd ASC meer en meer onder druk gezet. Zichtbaar werd dat de Dalfsenaren in de eerste helft al een flinke veer hadden moeten laten. De vermoeidheid sloeg toe en Sparta bleef met technisch verzorgd voetbal de verdediging van ASC belagen. Resultaat bleef echter uit zodat Sparta een kwartier voor tijd hun joker inzetten. De boomlange spits Olaf van den Heuvel zou het breekijzer moeten vormen.

Lang zou die invalbeurt niet duren. Een zwaaiende elleboog schampte het gezicht van Jan Willem van Veen en werd door de scheidsrechter kordaat met rood bestraft. In de laatste tien minuten wist ASC stand te houden op pure inzet en vechtlust. Groot was dan ook de vreugde bij het laatste fluitsignaal. De pakjesboot kon binnenvaren en het bleef nog lang onrustig in de kantine.

door Peter Dam

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.