afscheid ina ramaker

Het ‘gezicht’ van de kindergeneeskunde Hardenberg neemt na 42 jaar afscheid. Ina Ramaker neemt tijdens een receptie in de Voorveghter afscheid van de (oud-)patiënten die zij in haar 42-jarige loopbaan als secretaresse van de kinderartsen in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis op de poli of kinderafdeling langs zag komen.

Haar laatste werkdag heeft ze dan al gehad en het officiële afscheid van haar collega’s is gepland. De afscheidsreceptie voor de patiënten op 10 januari wordt haar aangeboden door de kinderartsen, waarvoor zij – in wisselende samenstelling – 42 jaar heeft gewerkt. In die 42 jaar heeft Ina Ramaker veel zien veranderen binnen het vakgebied.

Waren het in de jaren ’70 met name mazelen of kinkhoest die de aandacht vroegen, tegenwoordig gaat het meer om problemen op het gebied van voeding of gedragsstoornissen. In haar loopbaan als secretaresse van de kinderartsen heeft ze inmiddels de derde generatie voorbij zien trekken; opa’s of oma’s die nu bij hun kleinkind komen en die 40 jaar geleden zelf als patiënt bij de kinderarts in het ziekenhuis kwamen.

Voor Ina Ramaker zit het werk erop. Zij kan gaan genieten van haar pensioen, in de wetenschap dat kinderen en jongeren in goede handen zijn van bekwame en betrokken kinderartsen in het Hardenbergse ziekenhuis. Patiënten en oud-patiënten met hun ouders of verzorgers die haar willen groeten zijn van harte welkom op 10 januari tussen 16.00 uur en 18.00 uur in theater de Voorveghter in Hardenberg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.