Home / archiefcentraal / 52 geslaagden zwemschool beerze bulten

52 geslaagden zwemschool beerze bulten

Op woensdag 7 december hebben 52 kinderen hun zwemdiploma in ontvangst mogen nemen bij het diplomazwemmen in het overdekte zwembad van Beerze Bulten. 22 kinderen haalden hun A-diploma en 30 kinderen hun B-diploma.

Sinds kort kan in het zwembad van Beerze Bulten afgezwommen worden. Eerder moest Beerze Bulten altijd ´afzwemwater´ huren, ofwel afzwemmen in een ander zwembad. Dit in verband met de vereiste diepte van het water. Zwemschool Beerze Bulten is sinds dit jaar echter aangesloten bij het platform Zwem Onderwijs Nederland (ZON).

Herma Drenthen, zwemonderwijzer op Beerze Bulten: “De eisen van ZON zijn meer gericht op het kind en het gemak voor de ouders en hierbij geldt als eis dat de diepte van het water zo moet zijn dat een kind er niet in kan staan. Dus kan nu ook afgezommen worden in het zwembad van Beerze Bulten. Het is daarnaast voor de kinderen een groot voordeel omdat ze het zwembad waar ze afzwemmen kennen. Hierdoor kunnen ze het maximale laten zien. Iets wat in een vreemd bad met al die ogen op hun gericht en de ´druk´ van het diploma vaak een stuk moeilijker is.”

Beerze Bulten greep het afzemmen aan om een afzwemfeest te organiseren voor de diplomazwemmers. Zo konden de kinderen met de mascotte van Beerze Bulten Bultje op de foto en kon gebruik gemaakt worden van een buffet in Brasserie de Hagehorst.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.