zvv sparta zvoschutte informatisering 1

ZVO / Schutte Informatisering kon voor deze wedstrijd weer beschikken over Stefan Buitenhuis die al een tijdje geblesseerd was geweest. En dat hij er zin in had was te merken want gelijk vanaf het begin was hij weer scherp. En niet alleen hij was scherp maar de rest van het team ook. Al na drie en halve minuut werd er een perfecte counter uitgevoerd en was het Koen Tip die het net vond op aangeven van Stefan Freriks 0-1. Sparta zette vroeg druk maar echt gevaarlijk werden ze niet.

In de eerste helft bleef het beperkt tot afstandsschoten en al waren ze op doel gericht dan was daar wel keeper Jan Peter Ekkel die een treffer voorkwam. In de 19e minuut was het Emiel Maat die een vrije trap mocht nemen en de bal laag in de hoek via binnenkant paal het net in schoot 0-2. Vlak daarna was het weer raak maar deze keer weer uit een counter. Stefan Buitenhuis kon samen met Redmar Roelofs op het doel afstormen en zo de 0-3 op zijn naam zetten. Een mooie stand voor de rust maar het had nog mooier gekund want op slag van rust was het Stefan Veenstra die alleen op de keeper net naast het doel schoot. Ruststand 0-3.

De tweede helft werd weer fanatiek begonnen en ZVO / Schutte Informatisering nog meer onder druk gezet. Ook het feit dat de uitgooien van keeper Jan Peter Ekkel niet echt meer goed aan kwamen zorgde er voor dat Sparta veel aan de bal was. In de 35e minuut kwamen ze dan ook met de eerste tegentreffer uit een corner 1-3. Sparta begon nu nog meer druk te zetten en risico te nemen en in de 42e minuut moest er even aan de handrem getrokken worden. Een vrije trap tot gevolg die net zoals de wedstrijd tegen Walk Inn Boys thuis door de muur ging. Het enige verschil was dat deze keer de bal hoog door de muur ging en zo stond het alweer 2-3.

De spanning werd nu toch wel een stuk groter en werd helemaal groot toen de gelijkmaker op het bord werd gezet in een snelle counter van Sparta 3-3. Met nog 5 minuten te gaan kon de wedstrijd nog alle kanten op. Spanning alom maar waar Stefan Veenstra in de eerste helft nog faalde was het deze keer wel raak toen hij alleen op de keeper af mocht. Twee minuten voor tijd passeerde hij de keeper van Sparta en bracht de stand op 3-4 voor ZVO / Schutte Informatisering. Enige domper was dat een speler van Sparta zich niet meer kon beheersen de laatste 20 seconden en natrapte op Redmar Roelofs welke geblesseerd moest uitvallen. Helaas werd deze actie niet met een kaart bestraft maar wat ons betreft had dat best een rode kaart mogen zijn. Eindstand 3-4.

Doelpuntenmakers: Koen Tip , Emiel Maat, Stefan Buitenhuis, Stefan Veenstra

Assists: Stefan Freriks, Redmar Roelofs.

Klik hier voor de foto’s.

Wwoensdag 16 november staat de wedstrijd tegen FC Anatolia op het programma. Weer een leuke wedstrijd en dan is het zaak om niet gelijk weer de punten weg te geven. Ruststand en eindstand zijn te volgen via Twitter: @zvo1 of natuurlijk gewoon in de sporthal te Ommen. Aanvang 20.00 uur in De Carrousel in Ommen.