zvoschutte veel te sterk voor fc anatolia

Woensdag 16 november kwam FC Anatolia naar Ommen toe voor de ontmoeting met de thuisploeg ZVO/Schutte Informatisering. Vorig seizoen werd het twee keer 8-4 in voor en nadeel dus het betekende weer een lastige wedstrijd. Maar met het vertrouwen van de overwinning op koploper zvv Sparta vorige week op zak moest het toch weer goed gaan komen.

Dit bleek ook wel want vanaf de eerste minuut waren de Ommenaren gevaarlijk. Al in de 9e minuut werd de score geopend door Redmar Roelofs en nog geen vier minuten later was het Rik Jan de Groot die het net vond: 2-0. Door goed jagen bleef het doel van keeper Jan Peter Ekkel schoon en kon Martijn Wassing na ruim een kwartier de ruststand al op het bord zetten: 3-0.

De tweede helft werd vol vertrouwen hervat maar de spanning kwam weer helemaal terug toen Martijn Wassing met geel naar de kant moest. Een aansluitingstreffer lag in de mogelijkheid ware het niet dat één minuut later ook een speler van FC Anatolia geel kreeg. Deze man meer situatie werd uiteindelijk benut door Harm Jan Tip die de bal laag in de hoek schoot: 4-0. In de 39e minuut was er weer een hele snelle uitbraak en misschien wel de mooiste aanval van de wedstrijd want door snel kaatsen lag de bal binnen de kortste keren in het net. Aan de basis was het Rik Jan de Groot die Martijn Wassing aanspeelde en die kon weer snel passen naar Stefan Freriks die de bal van dichtbij makkelijk binnen kon tikken: 5-0.

Nog geen minuut later was het een onderschepping van Harm Jan Tip die daardoor alleen op de keeper af mocht en zo alweer de 6-0 op het bord zette. ZVO/Schutte Informatisering leek de nul te kunnen houden maar moest in de 42e minuut toch een tegentreffer incasseren: 6-1. Niet veel later was het weer Harm Jan Tip die zijn derde van de avond mocht noteren: 7-1. En omdat de avond van FC Anatolia toch al niet al te best was werkte een eigen speler de bal nog in eigen doel ook: 8-1. Hierna volgde nog een opmerkelijk moment vanwege een speler van FC Anatolia die niet op de hoogte was van de nieuwe zijlijnregel en flink te keer ging tegen de scheidsrechter. Dit kwam hem op een gele kaart te staan maar hij kon zijn mond niet houden en moest de zaal tijdelijk verlaten vanwege nog een gele kaart en dus rood.

Met nog twee minuten te gaan kon ZVO/Schutte Informatisering de wedstrijd wel uitspelen maar de scherpte en zin om nog volop te gaan verdedigen zorgde nog wel voor twee tegentreffers waardoor de eindstand op 8-3 kwam te staan. Door deze overwinning staat ZVO/Schutte Informatisering in ieder geval

tot vrijdagavond op plaats 1 en is het aan zvv Sparta en Ruurlo om daar verandering in te brengen.

Woensdag op 20.30 staat de wedstrijd tegen Robur et Velocitas op het programma. Ruststand en eindstand zijn te volgen via Twitter: @zvo1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.