zet ladies ride aan tot bewegen

Raalte heeft Leontiens Ladies Ride binnengehaald. Doel van deze landelijke actie is vrouwen aan het sporten te krijgen. Bijkomend voordeel is dat er geld ingezameld wordt voor onderzoek naar borstkanker. Het Raalter gemeentebestuur telde met graagte een paar centen neer voor deze manifestatie die Zwolle niet meer wilde hebben.

Als je in Salland, Vechtdal en Deventer kijkt naar de activiteiten op gebied van sport en de aantrekkingskracht ervan om het ook te gaan doen, dan is het nog maar zeer de vraag of zo’n Ladies Ride met een prominent van helemaal de andere kant van het land, zijn doel gaat halen. Want als Leontien een keertje door de provincie fietst, met 3000 (hebben we begrepen) vrouwen vanuit heel het land in haar gevolg, moeten we nog maar eens zien hoeveel meer vrouwen dat aan het sporten, dan wel bewegen zet. Misschien is de actie daarom ook wel meer bedoeld voor de naam van de gemeente. Beetje landelijke promotie. Ook niks mis mee.

We hebben wat rondgesnuffeld op onze drie sites en kwamen berichten tegen die stuk voor stuk ook zoden (of wellicht meer zoden) aan de dijk zetten om de boel aan het bewegen te krijgen. Neem het SallandsCrossCircuit, door een slimme bundeling van alle crossloops in de regio gaan honderden mensen aan het hardlopen. Neem de sponsors die allerlei activiteiten bij sportclubs mogelijk maken. Kijk naar de Scheg waar laagdrempelig sport beoefend kan worden. Volg de Stokvisdennen en merk dat de broertjes Wennemars een hele provincie op z’n minst aan het denken zetten te gaan schaatsen, om over Jantje Smeekens nog maar niet te spreken.

Wie nu nog niet voldoende beweegt (en dat wél kan), die krijgen we denk ik ook niet meer uit de luie stoel. Die moeten daar dan maar lekker blijven zitten.

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.