Home / archiefcentraal / world photo concert in de carrousel

world photo concert in de carrousel

In theater Carrousel wordt op vrijdag 25 november een bijzondere voorstelling gegeven waarbij Hans Visser, Irena Filippova, Ernesto Arrendell en Arthur Bont hun publiek meenemen op een muzikale reis langs onderwerpen als religie, oorlog, landen & politiek, kunst, milieu, rijkdom & armoede, overvloed & schaarste, sport, feest & folklore.

Het World Photo Concert is een theatervoorstelling gebaseerd op indringende en aansprekende Award-foto’s van internationaal befaamde fotojournalisten, World Press winnaars, Greenpeace-fotografen en kunstfotografen, omlijst door live muziek. Een illuster schouwspel tussen beeld en geluid. Vier topmuzikanten maken foto’s van honderden fotografen spannender, levendiger en ontroerender door er muziek aan toe te voegen die de accenten van de foto’s benadrukken en de toeschouwer meeneemt naar de wereld waar ze vandaan komen of bij horen. Prachtige kleuren, prachtige muziek, aansprekende onderwerpen en getimed naar perfectie. Een multimedia spektakel voor muziek- & theaterliefhebbers en fotografen.

Net als muziek telt fotografie veel beoefenaars. Over de hele wereld en altijd worden momenten vastgelegd. Kleurrijke straatfoto’s uit midden Amerika, confronterende zwart-wit foto’s uit Kaboel, de overwinning van Obama, imponerende sportmomenten van de Olympische spelen. Al deze beelden vormen een collectief geheugen van mensen. Foto’s zijn momenten, maar zijn tegelijkertijd ook de bovenste laag van heel veel meer. Van landen, van tradities, van sport, van verschillen in culturen, van grootse evenementen, van historische feiten. Vrijdag 25 november, aanvang 20.15 uur.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.