Home / archiefcentraal / winnaars vredesproject lions club

winnaars vredesproject lions club

De leerling uit groep 8 van de Baron van Dedemschool in Dalfsen ontving de onderscheiding uit handen van de juryleden Marieke Janus en Hans Bertels. Klasgenoten Sophie Lemson en Demi Scholten veroverden de tweede en derde plaats.

De prijs om de Vredesposter wordt jaarlijks georganiseerd door Lions Clubs in de hele wereld. Doelstelling is kinderen vertrouwd te maken met verschillende aspecten van het onderwerp vrede. Dit gebeurt tijdens een speciale les over vrede en de opgave een tekening te maken. Thema van de tekenwedstrijd was dit jaar ‘Kinderen weten wat vrede is’.

In de prijswinnende tekening laat Simon Ophoff vrede zien als een kwetsbare witte duif in twee beschermende handen. Simon: “Mijn handen waren wat te klein, dus heb ik de handen van de juf gebruikt”. Zijn tekening wordt nu ingezet in de wedstrijd voor alle districten van de Lions Club in Nederland. In maart volgend jaar wordt de wereldwijde winnaar onderscheiden in New York.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.