Home / archiefcentraal / wie is de nieuwleusenaar van de toekomst

wie is de nieuwleusenaar van de toekomst

Inmiddels hebben zich al zo’n twintig vertegenwoordigers voor de bijeenkomst gemeld. En aanmelden is nog steeds mogelijk. Toekomstige gebruikers van het Kulturhus zijn van harte welkom om mee te denken over samenwerking én mogelijk gebruik van de nieuwe accommodatie. De bijeenkomst staat gepland op donderdag 17 november vanaf 19.00 uur in Sporthal De Schakel, met vanaf 18.45 uur inloop met koffie/thee. Aanmelden of vragen stellen kan via eoogjes@icsadviseurs.nl.

Een prachtige kans

De nieuwe multifunctionele accommodatie is gepland op een unieke locatie, in het middengebied van Nieuwleusen, rondom de sporthal. Sporthal De Schakel is ruim 30 jaar oud. In 1986 is het pand uitgebreid met een tweede hal, kleedruimten en met een bedrijfsdeel waarin de Stichting Maatschappelijk Opbouw Nieuwleusen (SMON) en Allio kinderopvang zijn gehuisvest. De Schakel is per 1 januari 2009 geprivatiseerd. De gemeente heeft het bestuur van de Schakel gevraagd om van het complex een Kulturhus te maken. Dit is een prachtige kans om de (multi-) functionaliteit van het gebouw en de samenwerking in het gebruik met vele partners te vergroten. Daarnaast biedt het de mogelijkheid het pand een facelift te geven, efficiënt in te richten en het te laten voldoen aan de eisen van deze tijd.

Juist in moeilijkere tijden

Een aantal zogenaamde kernpartners werkt nauw samen aan de plannen. Het zijn Allio kinderopvang, de gemeente Dalfsen (met een gemeentelijk servicepunt en een politiesteunpunt), Vechtdal FM, Bibliotheek Nieuwleusen, Stichting Maatschappelijk Opbouw Nieuwleusen, Landstede Welzijn, Stichting De Schakel (de stichting vertegenwoordigt ook de diverse al aanwezige sportverenigingen) en woonstichting VechtHorst. Adviesbureau ICSadviseurs uit Zwolle begeleidt hen daarbij.

Juist in de huidige economisch moeilijkere tijden is het belangrijk dat voorzieningen voor het dorp Nieuwleusen worden behouden. Door inhoudelijke en ruimtelijke samenwerking in het Kulturhus willen de kernpartners dit realiseren. Tegelijkertijd willen zij de sociale samenhang, het gemeenschapsgevoel in Nieuwleusen, bevorderen door ontmoeting te stimuleren. Ontmoetingen die uitgenodigde verenigingen, instellingen en clubs organiseren. Het bestuur van de Schakel hoopt dat zij dit onderschrijven en mee komen denken op 17 november.

Lees ook

Inloopuurtje ChristenUnie Ommen

OMMEN – Voor de fractie van de ChristenUnie Ommen is het weer mogelijk om inloopuurtjes …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.