Home / archiefcentraal / wereld copd dag

wereld copd dag

COPD is een verzamelnaam voor onder meer de longziekten chronische bronchitis en longemfyseem. Het is een ongeneeslijke ziekte met ernstige benauwdheid als belangrijkste kenmerk. In ons land hebben ruim 320.000 mensen de diagnose COPD. Dat is meer dan alle inwoners van Den Haag bij elkaar.

Tijdens wereld COPD-dag worden er internationaal talloze evenementen georganiseerd voor deze groep mensen die dagelijks worden geconfronteerd met benauwdheid, kortademigheid en vermoeidheid. Binnen de gemeente Ommen wordt gewerkt met een ketenzorg. Verschillende disciplines, zoals de huisarts, apotheker en fysiotherapeut, werken aan verbetering, en soms onderhoud, van de kwaliteit van het dagelijks leven van de COPD-patiënt. Met de kennis van deze keten proberen zij jou, als COPD-patiënt, het leven zo aangenaam mogelijk te maken.

Het kan een hele opgave zijn om naar de praktijk te gaan voor het maken van afspraken, om te komen bewegen en om adviezen te krijgen over uw eetpatroon. Daarom wordt op wereld-COPD dag iets voor de COPD-patiënten terug gedaan. Je kunt luisteren en kijken naar een presentatie van de afdelingen fysiotherapie en diëtitiek om vervolgens in informele sferen te genieten van een hapje en een drankje. Aan het eind ligt er ook nog een kleine verrassing voor je klaar.

De bijeenkomst zal zijn op woensdag 16 november van 14.30 uur tot 16.00 uur in de praktijk (Carrouselplein 8), aanmelden kan zo: telefoon 0529-451853 of mail info@fysio-ommen.nl

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.