Home / archiefcentraal / wedstrijd van de week ovc 21 usv

wedstrijd van de week ovc 21 usv

Beide trainers kunnen eigenlijk niet wachten tot deze wedstrijd begint. OVC’21 won de eerste onderlinge confrontatie dit jaar met 1-2 en USV wil dat nu wel rechtzetten.

In Ommen heeft men wel vertrouwen in de wedstrijd. Daar wordt teruggedacht aan het seizoen 1976-1977 in de vierde klasse H. Op het oude sportpark aan de Paltheweg ging de zege in de eerste wedstrijd naar Ommen (dat was toen de naam van OVC’21) met 0-2. Bij USV speelde in die tijd Popko Schuiteman, die in het dagelijks leven agent in Ommen was.

In de thuiswedstrijd in Ommen, op sportpark de Rotbrink, stonden beide teams hoog op de ranglijst. Ommen was koploper en had alleen verloren van de Hoven. USV was uit nog ongeslagen, terwijl Ommen thuis maar één keer had gelijkgespeeld en voor de rest alleen maar zeges kende. Popko had beloofd dat Ommen thuis verslagen zou worden. Voor 1400 toeschouwers stond het echter al na twintig minuten spelen 4-0 voor de thuisclub.

Ton Niens en drie maal Bart Nijstad hadden daar voor gezorgd. Na rust trof Niens nog éénmaal doel en droop Schuitema met een kater af. Ommen promoveerde in dat seizoen onder leiding van Wim Adema voor de derde maal in vier jaar.

Zou het zondag 4 december om 14.00 op de Westbroek weer zo gaan. Doe maar een gokje zou ik zeggen. Eén ding is wel zeker, 1400 man komen er niet weer.

Meedoen aan de Wedstrijd van de Week? Geef op de site in een korte reactie aan wat jij denkt wat de uitslag wordt van het duel. Slechts één uitslag per persoon of per e-mailadres! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de speciale voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin. Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen inzendingen tot zondag 4 december 14.00 uur zijn geldig.

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.