Home / archiefcentraal / voorstelling ontboezemingen in ommen

voorstelling ontboezemingen in ommen

Aukje van Ginneken, Dominique van Vliet, Leyla Çimen, Adrienne Kleijweg en Diana Dobbelman spelen dan het toneelstuk dat in het seizoen 2010-2011 in première ging. De door Johan Verheij geregisseerde voorstelling werd genomineerd voor de AVRO Toneel Publieksprijs.

Ontboezemingen is het verhaal van vijf totaal verschillende vrouwen. Ze kennen elkaar niet, hebben elkaar zelfs nog nooit ontmoe, maar één ding hebben ze gemeen: ze hebben alle vijf borstkanker. Het alledaagse leven van deze vijf vrouwen wordt ruw onderbroken door een knobbeltje, een bezoekje aan de dokter, de diagnose. Ieder van hen gaat op haar eigen manier de strijd aan met de ziekte, maar vooral met zichzelf. Wat doet het met je als je lijf, je vrouwelijkheid wordt aangetast? Hoe reageert je familie, je kind, je partner? Welke keuzes maak je als de dood plotseling zo dichtbij komt? Vijf vrouwen. Vijf verhalen. Over ziek zijn, geloof, seks, relaties, vakanties, tieten, pruiken, familie en appeltaart.

Ontboezemingen is gebaseerd op waargebeurde ervaringen van borstkankerpatiënten. Een muzikale voorstelling met een humoristische ondertoon en absurdistische wendingen. Ontroerende overpeinzingen en hilarische momenten. Een voorstelling over lijden en het leven. Over overlijden en overleven. Het leven is leuk! Of niet soms? Ontboezemingen is een productie van Theaterwerk Spiriet.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.