Home / archiefcentraal / voorstelling bultje en aart schroefdraad

voorstelling bultje en aart schroefdraad

Samen met de kinderen van Landstede Kinderopvang Ommen en de basisschool beleefden ze een spannend avontuur. De voorstelling was een unieke samenwerking tussen Kwibus, Het Palet en vrijetijdspark Beerze Bulten.

Muisstil was het om half 10 in de speelhal van basisschool Het Palet, de plek waar de voorstelling werd gegeven. Verwachtingsvol keken de kinderen naar het podium. Kwibus en Het Palet zijn buren, dus de peuters van het kinderdagverblijf waren er met de pedagogisch medewerkers naar toe gelopen. Ook de ‘Kwibus-kinderen’ die op woensdag niet bij het kinderdagverblijf zijn, waren uitgenodigd. Zij mochten hun papa of mama meenemen. De kleuters van Het Palet bezochten de voorstelling met hun juf.

Als kinderdagverblijf vindt Kwibus het belangrijk dat kinderen met muziek, dans, en theater in aanraking komen. “Bewegen is immers gezond en muziek en theater prikkelen de fantasie en creativiteit van kinderen. Voor dit jaar is het dan ook een van onze prioriteiten om kinderen hiermee te laten kennismaken. Een werkgroep, speciaal hiervoor in het leven geroepen, organiseert de activiteiten. Voor de voorstelling van Bultje en Aart Schroefdraad heeft de werkgroep Het Palet en vrijetijdspark Beerze Bulten benaderd”, vertelt leidinggevende Fenny Pieper.

Bij Beerze Bulten spelen theater en muziek een belangrijke rol: voor de toeristen maar ook voor de inwoners uit de wijde regio. Zo wordt er onder andere elk jaar met componist Henk Ruiter uit Ommen een musical over Bultje gecomponeerd die wordt vertoond aan de kinderen van de camping. Gerrit-Jan Hagedoorn van het vrijetijdspark: “Onze musicals en voorstellingen worden enorm gewaardeerd door onze gasten en dat geeft een goed gevoel. Wij zijn dan ook erg blij dat we met Landstede Kinderopvang en basisschool Het Palet samenwerken en zo ook wat in de regio kunnen betekenen.”

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.