Home / archiefcentraal / voorbeschouwing marienberg lutten

voorbeschouwing marienberg lutten

Door Alfred Dorgelo – Voetbalvereniging Mariënberg is zaterdag 19 november op sportpark ‘Het Westerpark’ gastheer voor sportclub Lutten. De Kei-bewoners speelden vorige week gelijk tegen Gramsbergen na een 2-0 voorsprong. Lutten hield koploper IJVV deze competitie al verdienstelijk op een remise maar verloor wel een kostbaar punt aan rode lantaarndrager Avereest, die met een schamele twee punten voorlopig op de laatste plaats bivakkeert.

Bram Roerdink staat voor het tweede jaar aan het roer bij de club uit Lutten die werd opgericht in 1959 en het sportpark deelt met EMMS uit Slagharen. Na de knappe handhaving, Lutten balde vorig seizoen vrolijk mee in haar debuutjaar in de 3e klasse, heeft de oefenmeester uit Hardenberg de neuzen wederom de goede kant op staan. Lutten heeft een vrij jonge ploeg, de gemiddelde leeftijd is net 22 jaar. Mariënberg kent tot nu toe een merkwaardig seizoen. Soms hoge pieken en dan weer diepe dalen. De 5e colonne roert zich, de beste stuurlui staan dan altijd aan de zijlijn en iedereen verkondigt ongezouten en ongevraagd zijn mening.

Gelukkig liet afgelopen week de veelbesproken selectie van trainer Hennie Haverkort zijn voeten spreken. In een koud en mistig Baalderveld werd Hardenberg’85 met 2-0 opgerold. Spitsen Rolf Hofsink en Theo de Lange hadden (weer) oog voor de vijandelijk goal en noteerde allebei een fraai doelpunt wat RoodZwart de overwinning bracht. Natuurlijk mag ook de rol van doelman Jelle Brinks niet onvermeld blijven, hij ranselde in de slotfase enkele doelrijpe kansen uit zijn hok. De vraag blijft wel staan waarom het blijkbaar de ene week wel kan en waarom de ploeg de andere week niet thuis geeft?

Sommige richten de pijlen dan op de razende reporter die altijd gematigd kritisch positief de zaken tracht weer te geven, terwijl deze vaak een roepende blijft in de soms droge woestijn van Mainbarg en vooral het beste met zijn clubbie voor heeft! Nathouden en ‘pamperen’ heeft in zo’n fase ook weinig zin. Als een kritische blik nu 1% bijdraagt aan een beter resultaat van ‘onze jongens’ ben ik al ‘goed te passe’. De waarheid zal altijd wel in het midden liggen. De een heeft baat bij kritiek, een andere bij opbeurende woorden, weer een ander trekt zich van niks en niemand wat aan en doet toch wat ie wil. Samen maken wij de club ‘Mariënberg’. Dat maakt het ook altijd zo leuk bij de energieke en alweer 66-jarige vereniging waar wij blijkbaar allemaal niet zonder kunnen.

Wat als er nou geen derde helft was, geen bruisende kantine waar wij niet meer konden zeuren…? Dus trekken wij komende zaterdag allemaal ten strijde, gokken wij op een 3-1 overwinning en blaast scheidsrechter G.D. Hilhorst om half drie voor het eerst op zijn fluit. Veule Wille bij wedstrijd nummer 11 van het seizoen 2011/2012 (AD).

Enkele statistieken rondom het duel Mariënberg – Lutten (bron: www.voetbalnederland.nl)

Winstkansen Mariënberg en SC Lutten:

Winst M’berg : 38%

Winst Lutten : 38%

Gelijkspel M’berg – Lutten : 24%

Laatste ontmoeting: (Seizoen 2010/2011, 3e klasse C)

16 april 2011: Op sportpark ‘Westerpark’ won sportclub Lutten met 1-0 van de thuisploeg. Eerder dat seizoen wonnen de Mariënbergers met 3-1 in en van Lutten. (Zaterdag 6 Nov’10). Laatste wapenfeiten Mariënberg en Lutten: (Zaterdag 12 november 2011) Mariënberg won met 2-0 op sportpark ‘Baalderveld’ van Hardenberg’85. Lutten verspeelde een 2-0 voorsprong tegen Gramsbergen en speelde thuis met 2-2 gelijk.

Stand 3e klasse C: (Sinds 12 november 2011)

4. Mariënberg 10-16 (21-14)

5. Sportclub Lutten 10-15 (15-13)

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.