voor ijs of chocola toscana

Door Gina van Elburg – Het was vooral om het goede gevoel, want in Hardenberg voelden zij zich op hun gemak. Met beiden een achtergrond in de wereld van catering en facilitaire dienstverlening hadden ze voldoende bagage om hun wens te verwezenlijken. Een kwalitatief goede ijssalon in Hardenberg.

Het pand aan de Bruchterweg werd flink onder handen genomen en kreeg een sfeervolle ambiance. In april gingen zij open en toen eenmaal in de regio bekend werd dat men bij Toscana heerlijk ijs schepte en er een grote keuze was aan smaken, werd het steeds drukker. Toen kwam de winter en de salon ging dicht want voor ijs hoef je in de winter niet open te zijn. Henrie en Ina vroegen zich af waar Hardenberg en omgeving in de winter behoefte aan zou kunnen hebben en zo kwamen zij op het idee om in de winter een chocolaterie te beginnen.

De ijssalon werd omgetoverd tot een warme en gezellige chocolaterie. Henrie wist al veel van chocola en kwam toevallig in contact met de fabriek van Chocolaterie Albert in Udenhout. Daar wordt door de creatieve inbreng van vakmensen wel meer dan 80 modellen ontworpen met originele smaakcombinaties. Er werd besloten om met elkaar te gaan samen werken, maar eerst gingen Henrie en Ina in Udenhout stagelopen en ze leerden alles over de diverse soorten bonbons en chocola en de hygiëne-eisen.

De nazomer duurde lang en daarom werd er nog tot de herfstvakantie ijs verkocht, daarna stapten zij over van ijs op chocola. In de vitrine liggen wel 50 soorten bonbons, flikken, truffels en pindarotsjes. Een topper is de Cubaanse kus, deze bonbon is gevuld met amandelcrème met een vleugjes Cubaanse honing. Ook de Mannon is een zeer smaakvolle bonbon gevuld met koffiecrème, marsepein en walnoot. Op dit moment worden veel chocoladeletters verkocht, het zijn vooral de luxe chocoladeletters met bijvoorbeeld een Sinterklaasje op de letter of gevuld met noten, cranberry’s en rozijnen.

In de chocolaterie kun je gezellig koffie of thee drinken en er is een keuze uit 12 soorten chocolademelk met heerlijke warme wafels. IJssalon Toscana behoort tot de 20 beste ijssalons van Nederland volgens onderzoek van het maandblad De Smaak van Italië maar het duurt maar even en ook de chocolaterie zal in de prijzen vallen. Zij kunnen garanderen dat de chocolade maatschappelijk verantwoord is geproduceerd, zij zijn gecertificeerd op naleving van de hygiënecode. De kwaliteit staat bovenaan en het ondernemerspaar Lankhorst is met hun zomer- en winterzaak een aanwinst voor Hardenberg en omgeving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.