Home / archiefcentraal / volledig vernieuwde inrit bij den herdenbergher

volledig vernieuwde inrit bij den herdenbergher

Na 2 jaar plannen maken en onderhandelen is de nieuwe inrit bij Grand Café Den Herdenbergher in Hardenberg een feit. Door het volgen van de borden op de nieuwe rondweg en de Sportlaan is Den Herdenbergher nu weer goed bereikbaar. Vanaf woensdag 2 november is de inrit volledig klaar en bruikbaar. Hierdoor is er tevens meer parkeerruimte beschikbaar gekomen, waarbij de gemeente ook heeft gezorgd voor twee extra invalideparkeerplaatsen bij de inrit.

Hinder

De plannen en het realiseren van de nieuwe inrit heeft een aantal jaren geduurd omdat er in de omgeving ook flink wat nieuwbouw plaats heeft gevonden. Hierdoor moesten plannen regelmatig aangepast worden. Zeker het laatste jaar is er door de aanleg van de nieuwe wandelboulevard op het Oosteinde veel hinder in de bereikbaarheid ondervonden. Uiteindelijk heeft al het overleg ervoor gezorgd dat Grand Café Den Herdenbergher weer uitstekend bereikbaar is voor al het publiek. “We willen dan ook alle gasten bedanken voor hun begrip!” aldus eigenaar Jan Kremer.

Bedanken

Den Herdenbergher is heel blij met de uiteindelijke keuze en oplossing voor het aanleggen van de nieuwe inrit. Tijdens de onderhandelingen zijn de eerste plannen bijgesteld, zodat de gasten onafhankelijk van de aan de achterzijde liggende nieuwe woningen van Beter Wonen Vechtdal, het parkeerterrein kunnen bereiken. Jan Kremer: “We willen alle betrokkenen dan ook heel erg bedanken voor hun inzet en medewerking. Met name willen we wethouder Jannes Jansen en oud-burgemeester Bert Meulman bedanken voor hun medewerking en inzet. Daarbij willen we ook Gerrit Teunis van Beter Wonen Vechtdal bedanken. Zij hebben gezorgd voor een mooie groene afscheiden tussen de twee percelen. Samen zijn we tot een mooie oplossing gekomen.”

Kastanjeboom

De uiteindelijke vorm van de inrit kon eerder niet door zijn gegaan omdat er nog een mooie grote kastanjeboom in de weg bleek te staan. Hiervoor zouden de plannen aangepast gaan worden. Na onderzoek bleek echter dat de boom ziek was en dus verwijderd kon worden. Op deze manier kon de gewenste inrit gerealiseerd worden. Uiteraard is het parkeerterrein uitsluitend beschikbaar voor gasten van Den Herdenbergher.

Gemeente

De gemeente zorgt er nog voor dat de oude uitrit die uitkomt op het Oosteinde wordt afgesloten met de RVS paaltjes zodat het sluipverkeer niet via ons parkeerterrein de stad in kan rijden. Nu alleen nog de wens dat de tegenover den Herdenbergher gelegen leegstaande winkel pandjes worden onderhouden of eventueel verhuurd worden want het gaat nu mooi richting verpaupering. En dat is niet goed voor het algemene beeld van Hardenberg en het winkelend publiek. Kijk voor meer informatie op www.denherdenbergher.nl.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.